Γιώργος Καπουτζίδης & Σμαράγδα Καρύδη

Μαζί στα Βραβεία Γαστρονομίας FNL!

23/05/2024

Με πολλούς εκπροσώπους από τον κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας αλλά και διάσημα πρόσωπα -όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Σμαράγδα Καρύδη– στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η 7η απονομή των FNL Best Restaurant Awards, τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Στην απονομή, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, 230 εστιατόρια από ολόκληρη την Ελλάδα διακρίθηκαν για την αριστεία τους, καταρτώντας και φέτος τη λίστα της ελίτ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής.

Η παρουσιάστρια της απονομής Μπέττυ Μαγγίρα με τον Ηλία Μαμαλάκη (Βραβείο Συνολικής Προσφοράς) και τον ιδρυτής του The Food and Leisure Guide και εμπνευστή των βραβείων Πάνο Δεληγιάννη.

Ο Head Chef στο Meraki και το Cavo Tagoo Mykonos Κυριάκος Μητσοτάκης, η Σούλα Λιάκου και ο Executive Chef στο Meraki και Cavo Tagoo Mykonos Βαγγέλης Λεούσης.

Ανάμεσα στα βραβεία που απονεμήθηκαν, το εστιατόριο Μύλος By The Sea στη Λέρο κατέκτησε την πρώτη θέση στη νεοσύστατη The List 2024 by FNL Best Restaurant Awards που εγκαινιάστηκε φέτος, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά βραβεία, ο Scorpios ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Μπαρ Εστιατορίου», ενώ το Nammos απέσπασε ειδική διάκριση ως το κορυφαίο «Greek-Global Restaurant Brand». Το κοινό καταχειροκρότησε τον Χριστόφορο Πέσκια που βραβεύτηκε ως «Mentor & Pioneer Chef», και τον Στέλιο Παρλιάρο που διακρίθηκε ως «Mentor & Pioneer Pastry Chef», ωστόσο ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Ηλίας Μαμαλάκης παρέλαβε το φετινό βραβείο «Συνολικής Προσφοράς», με το αντίστοιχο βραβείο της «Προσφοράς στην Ελληνική Παράδοση» να απονέμεται στον Δημήτρη και τον Μιχάλη Μαυρίκο. «Restaurant Manager of the Year» ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Παπαγεωργίου, και «Wine Director of the Year» ο Γιάννης Καρακάσης MW, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα 7 χρόνια του θεσμού, ένα εστιατόριο πέτυχε την ανώτατη αξιολόγηση των τεσσάρων αστεριών: το Etrusco. Την τελετή απονομής ακολούθησε το καθιερωμένο food party, στο περιστύλιο του Ωδείου.

Η Κατερίνα Καινούργιου και η Μαρία Ηλιάκη.

Η Βίκυ Παλαιολόγου, η Εύη Φέτση-Δεληγιάννη και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Ντίνος Φωτεινάκης (Executive Chef Αστέρια Γλυφάδας), ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Παναγιώτης Σωπιάδης και ο Bertrand Valegeas (Executive Chef Mandarin Oriental, Costa Navarino).

Ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης και ο Νεκτάριος Ντάλλας.

Ο Παναγιώτης Σωπιάδης και η Δήμητρα Λαζαράτου.

Η Βάσω Λασκαράκη και η Κατερίνα Καινούργιου.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close