Δες τώρα

Τάνια Τρύπη & Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Τρύπη

Η παράσταση που μαγνήτισε το κοινό σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων, ο Σιρανό ντε Μπερζεράκ επιστρέφει στο Πάνθεον με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Τάνια Τρύπη ως Ρωξάνη. Η πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεάτρου Πάνθεον συνδυάστηκε με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της φετινής θεατρικής περιόδου. Το Πάνθεον θέλοντας να ικανοποιήσει τους εκατοντάδες του κοινού που δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την άρτια αυτή παραγωγή σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα παρουσιάζει και πάλι
από τις 17 Απριλίου το ηρωικό αριστούργημα του Ροστάν για 15 παραστάσεις. Ο Γιάννης Κακλέας καταπιάστηκε με αυτό το κείμενο που μιλά για τη διαφορετικότητα, την ομορφιά και την ασχήμια, την καλοσύνη και την κακία, για την αυτοθυσία, αλλά κυρίως για την αληθινή αγάπη δουλεύοντας πάνω στην μετάφραση της Λουΐζας Μητσάκου. Δίπλα στον ήρωα ποιητή, τον μαχητή με την μεγάλη μύτη, τον πιο τέλειο Σιρανό, εκείνον του Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, η Τάνια Τρύπη (την προηγούμενη χρονιά, τον ρόλο ερμήνευσε η Σμαράγδα Καρύδη) θα είναι μια άρτια, συγκινητική (και μελαχρινή) Ρωξάνη. Μαζί τους στην σκηνή, η Ευανθία Ρεμπούτσικα που χαρίζει τις μελωδίες της στην παράσταση!

Λίγα λόγια για το έργο
Παρίσι 1897. Ο Εντμόν Ροστάν εμπνέεται από τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, Γάλλο θεατρικό συγγραφέα που ξεχώριζε για το περίκομψο, εύθυμο ύφος και τις παράξενες αφηγήσεις του περί φανταστικών ταξιδιών, και γράφει μια έξοχη ηρωική κωμωδία. Ο Σιρανό και η Ρωξάνη, η Ρωξάνη και ο Κριστιάν, ο Ντε Γκις και ο πόλεμος… Μια ιστορία για την ανίκητη ομορφιά της ψυχής.

Τρύπη
Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Λουΐζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Μπερικόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης
Επί σκηνής η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί.

Μαζί τους οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ιφιγένεια Αστεριάδη, Λάζαρος Βαρτάνης, Νίκος Ζιάζιαρης, Κορίνα Θεοδωρίδου, Έλενα Κέκκου, Θάνος Kοντογιώργης, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Σωτήρης Ντούμας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιώργος Στάμος, Αντώνης Στρούζας, Στράτος Τρογκάνης, Αγγελική Τρομπούκη, Νεκτάριος Φαρμάκης, Θανάσης Χαλκιάς, Έλενα Χαραλαμπούδη, Αχιλλέας Χαρίσκος, Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Επίσης οι μουσικοί: Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Νιτσάκης (κοντραμπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Θοδωρής Ματούλας (άρπα)

διαβάστε στη συνέχεια

Art & Design

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιώργου Καπουτζίδη “Η Καρυάτιδα!” για το Εθνικό Θέατρο

Το νέο σπαρταριστό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη Η Καρυάτιδα! κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαυρογεώργη στο Θέατρο REX -Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» στις 7 Φεβρουαρίου. Μια ανελέητη κωμωδία, αφιερωμένη στη μεγαλειώδη και ιστορική ικανότητα του πολύπαθου αυτού τόπου να μπλέκει μόνιμα σε κωμικοτραγικές περιπέτειες. Το έργο Η Καρυάτιδα! είναι ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου στον συγγραφέα, στο πλαίσιο του Αφιερώματος στο Νεοελληνικό έργο. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα, πρόκειται […]

διαβάστε το άρθρο
Art & Design

Inspire στο Ψυχικό

Η Μαρία-Λήδα Παπαδόγκωνα και ο Παναγιώτης Ζιαζιάς υποδέχθηκαν τους εκλεκτούς τους καλεσμένους στο grand opening του εντυπωσιακού Inspire, που σε συνεργασία με το brand Dôme Deco ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή επίπλων & objects.

διαβάστε το άρθρο
Art & Design

Art Athina 2024

Δίνοντας έμφαση στο design, την οικολογία, τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου η Art Athina 2024, με την συμμετοχή 71 αιθουσών τέχνης από την Ελλάδα και 10 ακόμη χώρες. Στη φετινή 31η χρονιά από την ίδρυση της (αλλά 27η φορά που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης), το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου το φιλότεχνο κοινό στον ιστορικό εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Οι αρκετές χιλιάδες επισκεπτών παρακολούθησαν τις πλέον πρόσφατες προτάσεις των γκαλερί, είδαν ιστορικά έργα και ήρθαν σε επαφή με τις τάσεις των αιθουσών τέχνης από το εξωτερικό.  

διαβάστε το άρθρο