Δες τώρα

Ζαμπούνης, Ψυχούλη, Χατζηπαύλου

Ζαμπούνης

Το βράδυ της Τετάρτης, ξανα-πήγα στο Public για την παρουσίαση του βιβλίου Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω – Εύκολες συνταγές για τα πρώτα βήματα στην κουζίνα του φίλου μου Τάσου Αντωνίου. Θυμάμαι τον Τάσο πριν ανοίξει το site του, το mamapeinao.gr να μιλάει με ενθουσιασμό για το τότε βήμα του. Και τώρα που το site πάει σφαίρα, έβγαλε και βιβλίο από τις εκδόσεις Πατάκη, ακριβώς για κάτι τύπους σαν και εμένα που δεν ξέρουμε να βράσουμε ούτε αβγό (που λέει ο λόγος) και που με πολύ απλά βήματα μαθαίνεις να αγαπάς το μαγείρεμα. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Τάσος ταξιδεύει για να προωθήσει βιβλίο και site, μάλιστα στο Λονδίνο μαγείρεψε με τον Jamie Oliver στην κουζίνα του (που από τον Mr-Green είδατε αποκλειστικές φωτος – δείτε το εδώ). Την παρουσίαση, λοιπόν, συντόνισε ο stand up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου (δεν τον γνώριζα προσωπικά και τον λάτρεψα) και μίλησαν για το βιβλίο η αγαπημένη μου Ελένη Ψυχούλη και ο μοναδικός Χρήστος Ζαμπούνης. Μου έκανε εντύπωση πόση νεολαία “μάζεψε” ο Τάσος ώστε να γεμίσει μέχρι έξω η αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου ορόφου με την μαγευτική θέα στην Βουλή και τον Εθνικό Κήπο ενώ διασκέδασα πολύ με την Σοφία Κουρτίδου που πείραξε τους στίχους από το Μαμά γερνάω που λέει η Χάρις Αλεξίου για να μάς τραγουδήσει live – ανάλογα με την ορολογία του βιβλίου- το Μαμά πειναώ μαμά, δημιουργώντας ένα ευχάριστο μουσικό happening!

* Στην cover photo: O Χρήστος Ζαμπούνης, η Ελένη Ψυχούλη, ο Τάσος Αντωνίου και ο Γιώργος Χατζηπαύλου στο πάνελ.

Η Σοφία Κουρτίδου.
Η Σοφία Κουρτίδου.

 

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο