O chef Γιώργος Παπαγιάννης που κάνει χαμό με τις συνταγές του, χαρίζει μια ακόμη συνταγή του στο Mr-Green: Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα.
Υλικά
2 μεγάλα Ψαρονέφρι
200 γρ. γραβιέρα
100 γρ. λιαστή ντομάτα
Λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Υλικά (σάλτας )
100 γρ. κρέμα γάλακτος
15 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. γραβιέρα
Υλικά (Σαλάτας)
100 γρ. Πράσινη πιπεριά
400 γρ. Σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. βαλσάμικο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 λιαστές ντομάτες
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα παραφυλέτα και το λίπος και ανοίγουμε τρύπα από το κεφάλι με το αντίχειρα μας. Κατόπιν τα γεμίζουμε με 100γρ. γραβιέρας και λιαστή ντομάτα και τα μαρινάρουμε. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το κρασί και τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σάλτσα
Στο τηγάνι που σοτάραμε τα ψαρονέφρι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
Σαλάτα
Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει κατόπιν ρίχνουμε το σπανάκι τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Τέλος τα σβήνουμε με το βαλσάμικο και κλείνουμε τη φωτιά.
Σερβίρισμα
Κόβουμε το ψημένο ψαρονέφρι σε κύκλους και το σερβίρουμε πάνω στη σαλάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα.