O γνωστός chef Γιώργος Παπαγιάννης (που εδώ θα δείτε κι άλλες συνταγές του) μας μαθαίνει πώς να φτιάξουμε το πιο “πετυχημένο” άπαχο cheesecake.
Υλικά για τη βάση
125 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα ρίχνουμε σε 4 ατομικές φόρμες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 10 λεπτά
Υλικά για τη γέμιση
3 φύλλα ζελατίνης 15 γρ.
250 γρ. ανθότυρο
50 γρ. μέλι
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 ασπράδια αυγών
4 φέτες ανανά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τα φύλλα ζελατίνης και τα ανακατεύουμε έως να διαλυθούν.
Κατόπιν ανακατεύουμε το ανθότυρο με το μέλι και ενσωματώνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με το μείγμα τυριού.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ανακατεύοντας απαλά.
Γεμίζουμε τις ατομικές φόρμες με το μείγμα και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν για περίπου 2 ώρες και τις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το γλυκό μας με τις φέτες ανανά.