Δες τώρα

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Tο αίθριο του Alexander’s Lounge, ένας «μυστικός κήπος» στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια εναρμονίζονται απόλυτα με τον κομψό περιβάλλοντα χώρο, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα και με Ιταλικούς ρυθμούς, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των media είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με τη δύση του ήλιου το “Il Giardino Segreto” και να γευτούν αυθεντικά ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα από τον Executive Chef Αστέριο Κουστούδη και την ομάδα του σε συνδυασμό με μοναδικά aperitivo και Ιταλικά κρασιά από το Piemonte, την Τοσκάνη και τη Σικελία.

Η Μαρία Κουτζαμπάση και η Βίβιαν Γιαννακοπούλου.

Ο φούρνος του κήπου έψηνε σπιτική πίτσα με προζυμένιο ζυμάρι, φίνα σάλτσα από βιολογικές ντομάτες και διαλεχτά διεθνή τυριά αλλά και αχνιστή focaccia με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι για τις μπρουσκέτες του μενού.

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Ιωσήφ Πρωιμάκης.

Λεπτές φέτες από εκλεκτά αλλαντικά κόβονταν στην κόκκινη vintage μηχανή κοπής δίπλα σε μια εξαιρετική παρουσίαση τυριών και άλλων χειροποίητων εδεσμάτων. Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας έκλεψε τις εντυπώσεις με το βελούδινο χειροποίητο gelato και τον περίφημο Baba Napoletano με σιρόπι εσπεριδοειδών, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε.

Η Στέλλα Μουγκαλιάν με τον Αλέξανδρο Λεμονή.
Ο Φώτης Τσιμέλας και η Σοφία Τσέπα.
Η Ζωή Παχούντη και ο Αστέριος Κουστούδης.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο