Όπως έγινε μόλις γνωστό, οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη ανέλαβαν την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του πρώην Κινηματογράφου Μπρόντγουαιη που στεγάζεται στην εμβληματική Στοά Μπρόντγουαιη. Έπειτα από μια εκτεταμένη ανακαίνιση και τεχνολογική αναβάθμιση, ο ιστορικός χώρος αποκτά νέα ζωή ως ένα σύγχρονο θέατρο υψηλών προδιαγραφών, το «Άθενς Μπρόντγουαιη». Το συγκρότημα της Στοάς Λάλη κατασκευάστηκε το 1970 ως ένα πρωτοποριακό για την εποχή «ειδικό κτίριο θεαμάτων», φιλοξενώντας δύο θεατρικές σκηνές, χειμερινό κινηματογράφο και θερινό κινηματογράφο στην ταράτσα, αποτελώντας για δεκαετίες ένα από τα σημαντικότερα σημεία ψυχαγωγίας της πόλης.


Η πρόσβαση γινόταν αποκλειστικά μέσα από τη διαμπερή στοά που ενώνει την Αγίου Μελετίου με την Κεφαλληνίας – στην ίδια στοά στεγάζεται εδώ και δεκαετίες και το Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποιήθηκε πλήρης αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών, εγκατάσταση νέων συστημάτων φωτισμού και ήχου τελευταίας τεχνολογίας, εκσυγχρονισμός των σκηνικών και τεχνικών εγκαταστάσεων, ανακατασκευή των χώρων εξυπηρέτησης κοινού και καλλιτεχνών, καθώς και συνολικός επανασχεδιασμός της λειτουργίας της αίθουσας με γνώμονα την άνεση, την ασφάλεια και τη βέλτιστη θεατρική εμπειρία, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων της ιστορικής Στοάς Μπρόντγουαιη.


Το νέο -800 θέσεων και με μια μεγάλη σκηνή ιταλικού τύπου, 140 τ.μ.- θέατρο, λοιπόν, θα ανοίξει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2026 με την θεατρική μεταφορά του κλασικού έργου της Αγκάθα Κρίστι «Έγκλημα στο Νείλο», σε θεατρική διασκευή Κεν Λούντβιχ, μετάφραση Αντώνη Γαλέου, απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς μου πληροφορίες, η πολυαναμενόμενη παράσταση μυστηρίου θα έχει και έναν λαμπερό θίασο: Κατερίνα Μισιχρόνη, Αναστασία Παντούση, Αντώνη Καφετζόπουλο, Ρένο Ρώτα, Μάξιμο Μουμούρη, Ελισάβετ Μουτάφη και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στον ρόλο του εμβληματικού Βέλγου ντεντέκτιβ, Ηρακλή Πουαρό.
Αστυνομικό έργο της Αγκάθα Κρίστι (που τόσο πολύ αγαπά το ελληνικό κοινό), εκ βάθρων ανακαινισμένο θέατρο και αγαπητοί ηθοποιοί, άρα προβλέπουμε μια ωραία θεατρική συνθήκη.
Φωτο Αναστασίας Παντούση & Κατερίνας Μισιχρόνη: Studio Panoulis
