Δες τώρα

L’ Esprit du Lac

Espirit

Σε ένα lunch στην υπέροχη αυλή του L’ Abreuvoir, μας παρουσιάστηκε το L’ Esprit du Lac ή αλλιώς «Το Πνεύμα της Λίμνης» είναι το νέο, ροζέ κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά στη σοδειά του 2016.  Το όνομά του παραπέμπει στις λίμνες του Αμυνταίου, την περιοχή προέλευσης του κρασιού. Οι τέσσερις λίμνες του οροπεδίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αμπελουργία, καθώς η παρουσία τους εξισορροπεί τις ακραίες θερμοκρασίες της περιοχής.
Για το L’Esprit χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά σταφύλια της ποικιλίας Ξινόμαυρο από κλήματα άνω των 30 ετών από την αμπελουργική ζώνη του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου. Η παραγωγή του κρασιού γίνεται κυρίως με αφαίμαξη των σταφυλιών που προορίζονται για την «Καλή Ρίζα», το ξινόμαυρο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη από παλιά κλήματα Αμυνταίου. Το “Πνεύμα” εντάσσει στην κατηγορία των ανοιχτόχρωμων ροζέ κρασιών το δυναμικό πνεύμα του Ξινόμαυρου και προσκαλεί τον καθένα μας να ανακαλύψει το δικό του πνεύμα!
Το χρώμα του είναι ζωντανό ροζ προς σομόν. Στη μύτη κυριαρχούν τα άνθη και τα λευκόσαρκα φρούτα. Το δροσιστικό στόμα ακολουθεί αρωματικά, προσθέτοντας νότες από φράουλα και ώριμη φυτικότητα μανιταριών και φύλλων ντομάτας. Η επίγευση έχει διάρκεια.

Esprit

Μια ιδανική πρόταση για την άνοιξη και το καλοκαίρι, το “L’Esprit” θα κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών κάθε χρόνο.

 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο μας ροζέ “L’Esprit du Lac”. Διαλέξαμε ένα γαλλικό όνομα, με μια δόση χιούμορ, τονίζοντας την κομψότητα του κρασιού, την προέλευσή του και τις αισθήσεις που συνδέονται με την απόλαυσή του στις εποχές που καταναλώνεται, την άνοιξη και βέβαια το καλοκαίρι», δήλωσε ο Στέλιος Μπουτάρης, Οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη. «Η κατηγορία των ροζέ κρασιών είναι σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Με βάση το Ξινόμαυρο στο Αμύνταιο, τη μόνη ΠΟΠ ζώνη για ροζέ στην Ελλάδα, η Κυρ-Γιάννη είναι σε θέση να προσφέρει στους φίλους του Κτήματος εξαιρετικές, ποιοτικές προτάσεις για κάθε περίσταση».

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο