Κόρη των legends Τζέιν Μπίρκιν και Σερζ Γκένσμπουρ, η εμβληματική Γαλλίδα ηθοποιός και μουσικός Σαρλότ Γκένσμπουρ βρέθηκε για μία και μόνο ημέρα στην Αθήνα, με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης “Ο όρκος της Ευρώπης” στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου πρωταγωνιστεί η Ζιλιέτ Μπινός.

Κατά την ολιγόωρη παραμονή της στην Ελλάδα, επισκέφθηκε το Athénée, για να συναντήσει τον Χρύσανθο Πανά, με τον οποίο γνωρίζονται από το Παρίσι. Συνοδευόμενη από τον σύντροφό της Yvan Attal, επιτυχημένο Γάλλο ηθοποιό και σεναριογράφο, τις δύο κόρες τους, τον manager της Olivier Gluzman και τον παραγωγό της Thierry Suc, η Gainsbourg απόλαυσε την εμπειρία του Athénée και φωτογραφήθηκε με τον Χρύσανθο Πανά, ο οποίος της χάρισε το best seller βιβλίο του “Greek Islands”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Assouline.

Η σύντομη αλλά ιδιαίτερα εκλεκτική επίσκεψή της επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη θέση του Athénée ως σημείο συνάντησης για προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς, ένα μέρος όπου η αισθητική, ο πολιτισμός και η αυθεντική φιλοξενία της Αθήνας συναντιούνται.
