Δες τώρα

Cascara

Cascara

Όποιος έχει διασχίσει  τις τελευταίες μέρες την Παναγή Τσαλδάρη, τον κεντρικό δρόμο των Μελισσίων, θα έχει προσέξει το νέο καλαίσθητο χώρο που μόλις άνοιξε τις πόρτες του και μας συστήνεται με το πρωτότυπο όνομα Cascara. Έμπνευση για το όνομά του ήταν το κάσκαρα, ένα εύγευστο, διατροφικά πλούσιο, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φρουτώδη αρώματα ρόφημα, που προέρχεται από τη Νικαράγουα, παρασκευάζεται από τους μωβ και κόκκινους φλοιούς του κόκκου καφέ, ενώ συχνά περιγράφεται  ως «τσάι από καφέ».

Cascara
Απόσταξη του Cascara.

To Cascara είναι ένα σύγχρονο all day bar-restaurant που επιμελήθηκαν οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης (αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι). Αυτοί δημιούργησαν ένα τοπίο  με φυτά να “αγκαλιάζουν” και να ενοποιούν τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο, με καθαρές γεωμετρικές φόρμες και αληθινά υλικά, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ως ο επίτιμος προσκεκλημένος. Το καθημερινό “παιχνίδι” ενός επισκέπτη είναι η αναζήτηση της αγαπημένης του γωνιάς, για να απολαύσει τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό, αφού στο χώρο έχουν στηθεί κρυφές γωνιές, με ξεχωριστό χαρακτήρα η καθεμιά.
Cascara

Στην ίδια λογική είναι και η επίπλωση vintage αισθητικής, με διάσπαρτα, διαφορετικού στυλ συνδυασμένα μεταξύ τους, έπιπλα -διαθέτει μέχρι και κούνιες-προερχόμενα από την Ελλάδα και διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Ενώ ο φωτισμός, σχεδιάστηκε με σκοπό να ‘παρακολουθεί’ το φυσικό φως, δημιουργώντας εναλλαγές στην ατμόσφαιρα ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Στις προτάσεις των menu συναντάς εκλεκτές ποικιλίες καφέ και τσαγιού, ενημερωμένη λίστα κρασιών και cocktails, ενώ και το Cascara αποτελεί τη βάση για το ομώνυμο cocktail. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει ο Άρης Τσανακλίδης. Με βάση την ελληνική κουζίνα, το μενού βαδίζει στη λογική του comfort food, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Από την ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης και την Τραβηχτή με σύγκλινο Μάνης, στο κλασικό Μεξικάνικο πιάτο ChiliconCarne, στις αμερικάνικες γεύσεις των burgers και steaks, ως το φιλέτο τόνου με πικάντικη σως από wasabi.

Cascara

 

 

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο