Στην Πλατεία Κεφαλαρίο, όπου έχω περάσει άπειρες ώρες, έχει ανοίξει εδώ και λίγους μήνες το Bacoa, με μενού βασισμένο σε αργεντίνικες γεύσεις. Την Πέμπτη το βράδυ μας κάλεσε ο ιδιοκτήτης Σωτήρης Τσόπελας και ο Γιάννης Καζανίδης, και με μερικούς φίλους απολαύσαμε το μενού με τα tender αργεντίνικα κρεατικά, τις πρωτότυπες σαλάτες και τα cocktails.
Το Bacoa που βρίσκεται στην Κολοκοτρώνη 37 δανείζεται το όνομα του από τη γη που κατοικούν οι γκάουτσος, όπου το barbeque δεν είναι απλά ένας τρόπος μαγειρέματος αλλά τρόπος ζωής. Πρόκειται για μία από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις εστίασης, ένα αργεντίνικο εστιατόριο με διεθνή πιάτα και γεύσεις εμπνευσμένα από τη Νότια Αμερική, μαγειρεμένα στο γκριλ, και όλα αυτά σε λογικές τιμές.
Οι σεφ και η διοίκηση εκφράζουν με πάθος την Αργεντίνικη μαγειρική τέχνη αποτυπώνοντας στα πιάτα την αυθεντική γεύση του κρέατος. Ο πληθωρικός κατάλογος κρεάτων μπορεί να καλύψει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα και να συνοδευθεί από μία μεγάλη ποικιλία κρασιών και cocktails.
Οι σερβιτόροι θα είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή για να τεμαχίσουν το κρέας της επιλογής σας στο πιάτο σε στυλ rodízio, τρόπος που στη Βραζιλία στα εστιατόρια αυτού του είδους είναι πολύ δημοφιλής.