Στην επιβλητική σάλα του Milos Athens, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου Business Lunch Menu του ιστορικού εστιατορίου, που εδώ και δύο χρόνια άνοιξε ξανά τις πόρτες του στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 της Αθήνας. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι και εκπρόσωποι της food, gastronomy και media σκηνής της πόλης, είχαν τη χαρά να απολαύσουν μια αξεπέραστη γαστρονομική εμπειρία, με την υπογραφή του Chef Κώστα Σπηλιάδη.
Η γαστρονομική αυτή εμπειρία ήταν υπέροχη, οι πρώτες ύλες και η απόδοση των συνταγών εξαιρετική, και όλοι οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο ενημερωμένοι, ζεστοί και φιλόξενοι, όπως θα έπρεπε σε ένα βραβευμένο εστιατόριο.
Η μίνιμαλ διακόσμηση του -λουσμένου από το αττικό φως- χώρου μου θύμισε το αδελφάκι του, το Milos στο Μανχάταν, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης της Νέας Υόρκης. Το Milos έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αξεπέραστο γαστρονομικό trademark!
To νέο Business Lunch Menu, πιστό όπως κάθε νέο εγχείρημα στις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν εδώ και 44 χρόνια το Milos, αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό πρώτων υλών, κατάλληλων να αναδείξουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική γη και η Μεσόγειος θάλασσα.
Έτσι, με αφετηρία τις γεύσεις αλλά και τα αρώματα του τόπου μας, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές και εκλεκτές ποικιλίες κρασιού, βιώνοντας μία σπάνια γευστική περιπλάνηση. Το νέο Business Lunch Menu θα είναι διαθέσιμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα: Δευτέρα – Παρασκευή: 12µ.µ. – 4µ.µ. στην τιμή των 48€, διαθέτοντας μια πληθώρα επιλογών σε λάτρεις κάθε είδους. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η Κυθηραϊκή Κακαβιά, το ψητό χταπόδι Λήμνου με φάβα Σαντορίνης, καθώς και το διαχρονικά αγαπημένο λαυράκι σε κρούστα αλατιού, ενώ μια ξεχωριστή θέση διεκδικούν η παραδοσιακή καρυδόπιτα με τα σπιτικά παγωτά που τη συνοδεύουν.
Το εστιατόριο Milos άνοιξε τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό τον Ιανουάριο του 2004 και το 2021 μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία, για να γίνει το επίκεντρο του ξενοδοχείου Milos στην καρδιά της Αθήνας. Η επιτυχία της απέριττης ελληνικής κουζίνας των εστιατορίων Milos βασίστηκε σε μια απλή ιδέα: όταν έχεις άριστες πρώτες ύλες, δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε εντυπωσιακές τεχνικές για να προσφέρεις μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Έτσι, τα εστιατόρια Milos, καταφέρνουν να τιμούν καθημερινά με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις, σερβίροντας τα φρεσκότερα ψάρια και θαλασσινά της Μεσογείου.