Ξεχωριστές ήταν οι φετινές διακοπές για τον Βασίλη Μίχα. Ο πρωταγωνιστής του σίριαλ “Έρωτας με διαφορά” προτίμησε να κάνει διαφορετικές διακοπές από το κλασικό τρίπτυχο “ξαπλώστρα-κοκτέιλ-κοσμική παραλία” και επέλεξε να εξερευνήσει την Δυτική Πελοπόννησο. Η παρέα του Βασίλη επέλεξε για την διαμονή της το χωριό Σουλιμά, δίπλα στην Κυπαρισσία και από εκεί προετοίμαζε τις καθημερινές εξορμήσεις σε υπέροχες τοποθεσίες της Πελοποννήσου.
Ο Mr-Green ζήτησε από τον νεαρό ηθοποιό ορισμένες φωτογραφίες από το καλοκαιρινό του ημερολόγιο και εδώ μπορείτε να δείτε πως πέρασε ο Βασίλης Μίχας τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου!
Το Θέατρο στην Αρχαία Μεσσήνη. Το θέατρο της Μεσσήνης είναι από τα μεγαλύτερα της αρχαιότητας. Το πλάτος του φτάνει τα 98,60 μ. ενώ η διάμετρος της ορχήστρας τα 23,46 μ.
Το Στάδιο στην Αρχαία Μεσσήνη. To Στάδιο και το Γυμνάσιο ανήκουν πλέον στα εντυπωσιακά από άποψη διατήρησης οικοδομικά συγκροτήματα. Εχει σχήμα πετάλου, με κερκίδες και κλιμακοστάσια, τα καθίσματα των εξεχόντων και την αρίθμηση των διαζωμάτων με αρχαία Ελληνικά γράμματα και με ρωμαϊκή προσθήκη προστατευτικού τοίχους στο κάτω μέρος, αφού είχε μετατραπεί τα χρόνια εκείνα σε αρένα. Το βόρειο πεταλόσχημο τμήμα του Σταδίου περιλαμβάνει 18 κερκίδες με 18 σειρές εδωλίων, που διαχωρίζονται από κλιμακοστάσια. Περιβάλλεται από δωρικές στοές, των οποίων οι κίονες στέκονται κατά το πλείστον στη θέση τους. Η βόρεια στοά είναι διπλή, η ανατολική και η δυτική είναι απλές.
Ο Βασίλης στην Παλαίστρα στην Αρχαία Μεσσήνη. Η Παλαίστρα, απαραίτητο λειτουργικό συμπλήρωμα του Γυμνασίου, προοριζόταν για την άσκηση εφήβων και αθλητών.
“Ήταν η πρώτη φορά που δεν είχα κάνει από νωρίς σχέδια για διακοπές. Ενώ είχα προτάσεις για πιο κοσμικές διακοπές, ένιωσα πως είχα την ανάγκη να πάω κάπου πιο ήρεμα. Μου άρεσε το γεγονός πως θα είχαμε για βάση το χωριό και θα κάναμε ένα πλάνο για να γυρίσουμε και να δούμε και άλλα μέρη. Το χωριό που μέναμε ήταν πολύ μικρό και βλέπαμε γύρω μας μόνο βουνά, ενώ το βράδυ απολαμβάναμε έναν ουρανό γεμάτο αστέρια – από μόνο του αυτό είναι μαγικό!” αποκαλύπτει ο Βασίλης.
Το Κάστρο της Μεθώνης.
“Οι κάτοικοι ήταν υπέροχοι, συνεχώς μας ρωτούσαν “τίνος είσαι εσύ;” ή “από πού είσαι;” Μόνο μια κυρία μου είπε “μοιάζεις στον Βασίλη Μίχα” και της απάντησα αστειευόμενος “εγώ είμαι πιο όμορφος από εκείνον” και συνέχισε η κυρία, “ναι, σωστά, μης τους δίνουμε και τόσο αξία!”. Μετά που το συζητάγαμε με τα παιδιά, ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια! Επίσης, ό,τι φαγητό δοκίμασα ήταν πεντανόστιμο – ειδική μνεία στη γουρουνοπούλα! Γενικά, δεν περίμενα να δω τόσα πολλά πράγματα σε αυτές τις διακοπές, τόσο υπέροχα μέρη, με τόσο φιλόξενους ανθρώπους. Το μάτι μου χόρτασε από ομορφιά, και η κοιλιά μου επίσης!” (γέλια)
Στο Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στη Νέδα.
Το Ανδρομονάστηρο στην Αρχαία Μεσσήνη. Το Ανδρομονάστηρο είναι κρυμμένο σε μία απομονωμένη κατάφυτη ρεματιά κοντά στον οικισμό Πετράλωνα στην Μεσσηνία. Το βυζαντινό μοναστήρι- φρούριο απέχει μόλις 5χλμ από τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η μονή, γνωστή ως «Ανδρομονάστηρο», είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και σήμερα είναι επισκέψιμη καθώς ολοκληρώθηκαν έπειτα από 5 χρόνια οι εργασίες αποκατάστασης. Ενας αληθινός θησαυρός για τον θρησκευτικό τουρισμό στην όμορφη Μεσσηνία.
Ο μύθος του φαραγγιού της Νέδας
Η Νέδα ήταν η νύμφη στην οποία εμπιστεύτηκε η Ρέα τον γιό της Δία προκειμένου να τον γλυτώσει από τη μανία του Κρόνου που έτρωγε τα παιδιά του για να μην μπορέσει κανένα αργότερα να αμφισβητήσει την κυριαρχία του και να θελήσει να του πάρει τον θρόνο του ηγέτη των τιτάνων.
Η Νέδα που ήταν και θεότητα των νερών, ανέλαβε επιτυχώς το δύσκολο αυτό φορτίο και κράτησε τον Δία πλένοντας και λούζοντας τον στο όρος Λυκαίο, από το οποίο πηγάζει άλλωστε και ο ποταμός Νέδα (το ένα από τα δύο ποτάμια με θηλυκό όνομα. Το άλλο είναι η Αραπίτσα στη Νάουσα.)
Ο Βασίλης στους καταρράκτες Νέδα. Το Φαράγγι της Νέδας βρίσκεται Νότια της Αρχαίας Ολυμπίας, στα όρια των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας και συγκεκριμένα πολύ κοντά στον εκτεταμένο χώρο της Αρχαίας Φιγαλίας και το ποτάμι αποτελεί φυσικό σύνορο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Διανύει 32 χιλιόμετρα και έπειτα εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος στην περιοχή Ελαία κοντά στην Κυπαρισσία. Οι πηγές του βρίσκονται στο όρος Λύκαιο, κοντά στο χωριό Πέτρα στα όρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Το φαράγγι της Νέδας είναι προσπελάσιμο μόνο το καλοκαίρι καθώς η διάσχιση γίνεται μέσω του ποταμού. Μερικά σημεία της διαδρομής έχουν ιδιαίτερα υψηλό δείκτη δυσκολίας γι΄ αυτό και απαιτείται καλή οργάνωση με οδηγό και εξοπλισμό.
Ένα από τα μονοπάτια στη Νέδα.
Στον “Παλιό Νερόμυλο” στην Κυπαρισσία όπου δεσπόζει ένας νερόμυλος στον κήπο – ένας από τους ελάχιστους νερόμυλους πλέον στην Ελλάδα. Ο Βασίλης και η παρέα του απόλαυσαν υπέροχο πρωινό.
Άποψη παραλίας στην Μεθώνη.