Το πρώτο κοσμικό κάλεσμα -μετά την πανδημία- στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ένα μήνα μετά την συνηθισμένη του -τα τελευταία 22 χρόνια- ημερομηνία έναρξης του, το Island κήρυξε την έναρξη του καλοκαιριού την Πέμπτη 4 Ιουνίου με ένα αξέχαστο πάρτι, στοχεύοντας στο ποιοτικό κοινό και όχι στην ποσοτική προσέλευση. Πολλοί διάσημοι καλεσμένοι (Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Μαζωνάκης, Κωνσταντίνος Αργυρός) έδωσαν το παρών!
Έχοντας στο ενεργητικό του βραδιές που έγραψαν ιστορία, αναφέρεται μόνιμα στον διεθνή τύπο και έχει λαμπερούς θαμώνες που το λατρεύουν όπως ο Valentino, η Meryl Streep, o Tommy Hilfiger, o Hugh Jackman, ο Giancarlo Giammetti, η Princess Charlene of Monaco, o Bruce Willis, και πολλοί άλλοι.
Έτσι για μια ακόμα χρονιά, το Island υποδέχτηκε με ανανεωμένη διάθεση τον κόσμο που επέλεξε ξανά τον απόλυτο προορισμό στην αθηναϊκή ριβιέρα. Τις εντυπώσεις έκλεψε το ανανεωμένο Island Shop που επιμελήθηκε η Stephani Artarit (Gang Of Style). Η λαμπερή βραδιά κύλησε σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης, δείχνοντας την ανάγκη του κόσμου να περάσει ένα χαλαρό καλοκαίρι με χαμόγελο, μουσική, cocktails και κοσμοπολίτικο αέρα.
Και αυτή τη φορά, τηρώντας αυστηρά όλες τις οδηγίες της πολιτείας, το Island γεμάτο από πανέμορφο κόσμο σκόρπισε αισιοδοξία και έδειξε ότι η καινούργια εποχή της αθηναϊκής ριβιέρας ξεκινά από εδώ. Ένα show πυροτεχνημάτων σήμανε την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και έλουσε τον ουρανό της με χρώματα, ενώ αμέσως μετά χορευτές απογείωσαν τη διάθεση του κοινού που χόρευε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πίσω από τα menu βρίσκεται ο πολυβραβευμένος executive chef Νίκος Σκλήρας με νέες προτάσεις δημιουργικής Μεσογειακής κουζίνας. Παράλληλα, λειτουργεί το εξαιρετικό sushi section του Ιsland, το οποίο κατέχει την πρωτιά ως το club–restaurant που εισήγαγε την Ιαπωνική κουζίνα. Φυσικά, το menu έχει εμπλουτιστεί με vegan και vegetarian πιάτα αλλά και νέα πιάτα όπως καπνιστή ταραμοσαλάτα με chips κρεμμυδιού και πέρλες ελαιόλαδου, σαλάτα νισουάζ με τόνο tataki, ελαφρά ψημένα χτένια με fregola pasta, bisque αστακού και φινόκιο, η surf & turf επιλογή με αστακό σχάρας, wagyu beef φιλέτο και sauce bearnaise.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην μεγάλη και προσεγμένη λίστα κρασιών που καλύπτει σημαντικό κομμάτι του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα, καθώς και στην λίστα επιλογών σε ποτήρι, πολλές από τις οποίες αφορούν σε μια ξεχωριστή επιλογή σπουδαίων κρασιών ή και παλαιότερων ετών, που προσφέρονται με την μέθοδο coravin.
Τη μοναδικότητα του Island συμπληρώνει το γεγονός ότι το εξώφυλλο του μενού είναι φιλοτεχνημένο από τον βραβευμένο με Όσκαρ εικαστικό Βασίλη Φωτόπουλο.
Κάθε Τρίτη, ξεκινώντας από την Τρίτη 9 Ιουνίου, θα πραγματοποιείται το Imani Tuesdays, μια ανατολίτικη βραδιά με ειδικό menu και cocktails αλλά και επιλογή από ποικιλία ναργιλέ.
Συνεχίζοντας τον θεσμό του Island Dine Wednesdays και φέτος φιλοξενούμε κάθε μήνα ένα διαφορετικό διακεκριμένο Έλληνα chef, ξεκινώντας με τον Θάνο Στασινό την Τετάρτη 10 Ιουνίου. Κάθε Πέμπτη, το Paradise Island ένα καλοκαιρινό party με tropical theme και αέρα Καραϊβικής, μας μυεί στη κουλτούρα του surf και της ανεμελιάς, πολύ χορό και flirty διάθεση μέχρι το πρωί. Τις Κυριακές το Jafari party με πρωτότυπη σκηνογραφία που μας μεταφέρει στην Αφρική μέσα από μια σύγχρονη ματιά, σας περιμένει από νωρίς το απόγευμα για μια μοναδική εμπειρία με Έλληνες djs, ξεκινώντας την Κυριακή 7 Ιουνίου με τον Cj Jeff.
Φωτογραφίες: Studio Panoulis, Maria Markezi