Glühwein ζεστό γλυκό κρασί

Ο Γιώργος Τσούλης μας δίνει την συνταγή για το κατεξοχήν ποτό των Χριστουγέννων!

24/12/2019

Εύκολη και γρήγορη η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για το χριστουγεννιάτικο Glühwein. Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 1 λίτρο:

750 ml κρασί merlot
150 ml ζάχαρη (καστανή ή λευκή)
150 ml νερό
100 γρ. μέλι
50 ml κονιάκ
6 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 πορτοκάλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο της κανέλας. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και μετά χαμηλώνουμε αρκετά, τόσο ώστε να μη κοχλάζει το νερό.
Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε και ρίχνουμε το χυμό μέσα στο μείγμα.
Σφηνώνουμε τα γαρύφαλλα στο εξωτερικό του πορτοκαλιού και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Προσθέτουμε επίσης τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κονιάκ και το μέλι. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει πηχτό και σιροπιαστό αλλά χωρίς να βράζει.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να αρχίσει να ατμίζει ελαφρά.
Σουρώνουμε το μείγμα και σερβίρουμε σε ζεστά ποτήρια (για να μη σπάσουν), είτε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, αφού πρώτα το ζεστάνουμε.
Tip: Μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι πορτοκάλι και ένα ξυλάκι κανέλα μέσα στο ποτήρι που σερβίρετε, έτσι ώστε να συνεχίζει να αρωματίζεται το glühwein.

 

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close