Μαζί με τον Γρηγόρη Σταμούλη, περάσαμε ένα ολόκληρο απόγευμα στο «Los Loros» και δοκιμάσαμε τα πάντα. «Los Loros» ονομάζεται το νέο στέκι που ήρθε να προστεθεί στη multiculti γειτονιά του Συντάγματος, και φέρνει στο κέντρο της Αθήνας το street food της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, από τον chef Marko Rossi και τη food editor Μάρω Παρασκευούδη (η Μάρω είναι καλή φίλη από τα χρόνια των περιοδικών και όποτε βλεπόμαστε, πάντα περνάμε υπέροχα – πλέον, τρώμε και υπέροχα). Οι «Παπαγάλοι», όπως σημαίνει στα ισπανικά το όνομα του μαγαζιού, είναι εμπνευσμένοι από τις γειτονιές, τα χρώματα και τα τοπία των δύο χωρών. Πλούσια βλάστηση, σιδερένιες κατασκευές και urban αισθητική χαρακτηρίζουν το Los Loros, που αποσκοπεί να μυήσει τους Αθηναίους στη βενεζουελάνικη και κολομβιάνη κουζίνα.
Στο εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στη συμβολή των οδών Νίκης και Ξενόφωντος, μερικά τετράγωνα από την πλατεία Συντάγματος, το μενού είναι σχεδιασμένο από τον chef ώστε να προσφέρει εξ ολοκλήρου natural gluten free επιλογές – ακόμα και μπύρα – με τις arepas και τις empanadas να αποτελούν τα βασικά πιάτα. Οι arepas φτιάχνονται από καλαμποκάλευρο και πρόκειται για λεπτά, στρογγυλά ψωμάκια που ανοίγονται στη μέση για να μπει η γέμιση. Για όσους νηστεύουν, έχετε πολλές επιλογές ώστε να απολαύσετε φαγητό, χωρίς να σπάσετε την νηστεία.
Chicharrón με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, φρέσκος κόλιανδρος και secret mayo, Reina Pepiada με κοτοσαλάτα, γουασακάκα, μαγιονέζα, αβοκάντο και λάιμ, Caraotas για τους vegan με κεφτέ μαύρου φασολιού, plantain, καλαμπόκι, κινόα, γουασακάκα και salsa picada αποτελούν μερικές από τις επιλογές για τις arepas.
Οι empanadas, που η ονομασία τους προέρχεται από το ρήμα empanar που στα ισπανικά σημαίνει «τυλίγω» ή «καλύπτω με ψωμί» έχουν το σχήμα μισοφέγγαρου και παρασκευάζονται με διαφορετικές γεμίσεις, όπως σπανάκι, κινόα, πράσο, δυόσμος, κύμινο και λάιμ για μία ελαφριά και χορτοφαγική επιλογή ή με φυστικουβούτυρο, αυγό, πατάτα, ρύζι, ατσιότε και λάιμ για ένα πρωινό γεμάτο γεύση και ενέργεια. Στο μενού έρχονται να προστεθούν ορεκτικά και γλυκά, όπως κασάβα τηγανητή με μαγιονέζα σκόρδου και arepitas με γκουάβα, κρέμα τυριού dulce de leche ή πραλίνα φουντουκιού, κολομβιανοί καφέδες, ρούμια και ρόφημα σοκολάτας (αυθεντική συνταγή), ιδιαίτερα αναψυκτικά, φρέσκοι χυμοί και smoothies με εξωτικές πινελιές.
Όποιος λατρεύει το αβοκάντο, εδώ είναι το βασίλειό του!
Ο Γρηγόρης Σταμούλης ετοιμάζεται να ξεκινήσει πρόβες για την μεγάλη θεατρική παραγωγή που ετοιμάζουν οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου, Ζορμπάς, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, που θα περιοδεύσει, αυτό το καλοκαίρι, ανά την Ελλάδα.