H Grey Goose προσκάλεσε 10 δημοσιογράφους και influencers σε ένα υπέροχο ταξίδι στο Κονιάκ της Γαλλίας για να μάθουμε περισσότερο για την super premium βότκα, Grey Goose, που παρασκευάζεται εκεί. Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη γαλλική βότκα! “Είσαι τρελός” είπαν στο γέννημα-θρέμα François Thibault, Cellar Master και δημιουργό της Grey Goose όταν ανακοίνωσε το 1996 ότι θα χρησιμοποιούσε γαλλικά σιτηρά (θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο) για να φτιάξει γαλλική βότκα – μέχρι τότε τα σκήπτρα στη βότκα κρατούσαν χώρες όπως η Ρωσία και η Πολωνία. Ο Thibault δημιούργησε την βότκα, η οποία λατρεύτηκε πρώτα στην Αμερική και ύστερα έφτιαξε τον μύθο της στην Ευρώπη. Το 2014, η Grey Goose ανακαίνισε έναν πύργο του 17ου αιώνα για να μπορεί να φιλοξενεί φίλους της super premium βότκας και συνεργάτες: Το Le Logis που βρίσκεται ανάμεσα στους διάσημους αμπελώνες του Κονιάκ – ναι, εκεί φτιάχνεται το Κονιάκ (Το Κονιάκ είναι μπράντι που φτιάχνεται αποκλειστικά στην συγκεκριμένη γαλλική επαρχία). Στο Le Logis απολαύσαμε στιγμές εξαιρετικής φιλοξενίας από τους ανθρώπους του Πύργου – Το ίδιο εξαιρετική ήταν και η φιλοξενία και η οργάνωση από τις δύο κυρίες που μας συνόδεψαν, την PR Manager, Τζόση Βιτζηλαίου και την Events Manager, Μίκα Χούντα που ήταν σπουδαίες “πυργοδέσποινες” (όπως και σε κάθε άλλη περίσταση)!
Το τριήμερο πρόγραμμα περιελάμβανε ενημέρωση της ιστορίας της Grey Goose, γευσιγνωσία, επίσκεψη στους γειτονικούς αμπελώνες, και στιγμές χαλάρωσης στους εντυπωσιακούς χώρους του Le Logis. Τα φαγητά βασίζονταν στην γαλλική, ρουστίκ κουζίνα ενώ δεν μας έλειψε η Grey Goose, σκέτη, σε κοκτέιλ, με κονιάκ (μυστικό για τα κοκτέιλ: Προμηθευτείτε το St-Germain!).
O ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ
Ο δημιουργός François Thibault μας αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα, μας υποδέχθηκε στο γραφείο του και μας περιέγραψε όλα τα στάδια που περνά το στάρι για να γίνει… βότκα. Πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο άνδρα, με βαθιές γνώσεις και ρίζες στο κονιάκ, που απέσπασε τον μεγαλύτερο τίτλο Maître de Chai, και κάπου στα μέσα των ’90ς αποφάσησε να αφήσει το κονιάκ (ύστερα από την κατάλληλη πρόταση), για να δημιουργήσει… βότκα! Toν κύριο Thibault , τον είχαμε γνωρίσει το περασμένο καλοκαίρι στο κάλεσμα της Grey Goose, στο Island. Δείτε εδώ!
Ένα από τα πιο δημιουργικά challenges ήταν το μάθημα της ζύμωσης και της αρτοπλασίας. Καταφέραμε να φτιάξουμε το δικό μας ψωμί:
Εδώ μπορείτε να δείτε την συνταγή του Grey Goose Le Grand Fizz: