Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοίμασε σπιτική, παραδοσιακή μαγειρίτσα και εδώ θα δείτε την συνταγή για να την απολαύσετε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Προμηθευτείτε τα υλικά και φτιάξτε μια μαγειρίτσα που θα ευχαριστηθείτε!
ΥΛΙΚΑ για μερίδες 4-6, χρόνος προετοιμασίας 40′, εκτέλεση 1 ώρα – βαθμός δυσκολίας 1/5
1 κιλό αρνίσια συκωταριά
500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. ρύζι, γλασέ
100 ml κρέμα γάλακτος Νουνού πλήρης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο + extra για το σερβίρισμα
1+½ lt ζωμό βοδινού
50 ml ελαιόλαδο
3 κρόκους αυγού
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, μόλις βράσει ρίχνουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
2 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι,τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
3 Μεταφέρουμε τη συκωταριά, η οποία έχει κρυώσει, στο ξύλο κοπής και με ένα ίσιο μαχαιράκι την ψιλοκόβουμε. Μόλις την ψιλοκόψουμε ανακατεύουμε τα λαχανικά μας με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια συκωταριάς, μαγειρεύουμε τα υλικά μας για 2 περίπου λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
4 Αφού τα σοτάρουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό βοδινού και τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, ρίχνοντας το ρύζι και τον άνηθο 10-20 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού. Αφού μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5 Εκτέλεση για το αυγολέμονο: Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους μαζί με τη κρέμα γάλακτος Νουνού πλήρης σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.
6 Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε τη μαγειρίτσα στη σουπιέρα πασπαλίζοντας με άνηθο ψιλοκομμένο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
#tsoulotip: Μπορείτε την ίδια συνταγή να κάνετε και με συκωτάκια κοτόπουλου.