Τα τελευταία χρόνια, το Πέραμα έχει μπει για τα καλά στον γαστρονομικό χάρτη κάθε ενός που θέλει να φάει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Σε αυτό συνέβαλε το ουζερί Λαγουδέρα, που 9 χρόνια τώρα προσφέρει απόλαυση στους ουρανίσκους των επισκεπτών του που έρχονται από κάθε γωνιά της Αθήνας.
Και όταν σου λέει η food guru Ελένη Ψυχούλη “πρέπει να πας στη Λαγουδέρα να φας το μπιφτέκι τόνου!”, το Πέραμα είναι μονόδρομος. Έτσι, χθες, μπαίνοντας στη Λαγουδέρα (σημειολογικά, το τιμόνι της βάρκας) που βρίσκεται πάνω στο λιμάνι από όπου φεύγουν τα φέρι για τη Σαλαμίνα, ξέραμε μεν τι θα παραγγείλουμε, αλλά δεν φανταζόμασταν τι θα ακολουθούσε: Καβούρια ψητά, γιουβέτσι γαρίδας, γαρίδα-σαγανάκι, μύδια-στρείδια, και τους πιο τέλειους γεμιστούς κολοκυθοανθούς.
Στο χώρο, που είναι έντονο το ναυτικό στοιχείο μιας και εκεί απολαμβάνει το φαγητό του όλο το ναυτικό, θα δείτε και τους “ναύτες” του Τσαρούχη. Το καλοκαίρι η πλακόστρωτη βεράντα γεμίζει από κόσμο, μεσημέρι και βράδυ.