Στέλιος Παρλιάρος & Γιώργος Παπαδάκης

Μια βραδιά με πολλή βανίλια και πολλή σοκολάτα!

13/12/2014
Παρλιάρος

Παρά την δυνατή βροχή το βράδυ της Πέμπτης πολλοί ήταν αυτοί που έφτασαν στα Πετράλωνα για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του κορυφαίου pâtissier Στέλιου Παρλιάρου, Βανίλια Σοκολάτα.  Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη – Multiple Event Loft μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό σκηνικό με πρωταγωνιστές τις δημιουργίες του γνωστού pâtissier σερβιρισμένες στα χειροποίητα σκεύη του οίκου Astier de Villate.  Οι καλεσμένοι μυήθηκαν σε μία μυστηριακή εμπειρία στα τοπία της Μαδαγασκάρης, με εξωτικά αρώματα και γεύσεις του παραδείσου. Όλοι ζεσταθήκαμε από το ρόφημα ζεστής σοκολάτας και φυσικά, δοκιμάσαμε τις υπέροχες δημιουργίες Παρλιάρου, ενώ όσοι αγοράσαμε το βιβλίο, αποκτήσαμε και την υπογραφή του συγγραφέα – ζαχαροπλάστη. Πανέμορφα κορίτσια και αγόρια κυκλοφορούσαν με γεμάτους δίσκους (που άδειαζαν σε δευτερόλεπτα) με βόμβες θερμίδας και νοστιμιάς. Όλοι λέγαμε πόσο ωραίος χώρος είναι αυτό το παράρτημα της γκαλερί, το οποίο είχε διακοσμηθεί μοναδικά για την βραδιά.
Για το βιβλίο μίλησαν αγαπημένοι φίλοι του Στέλιου: ο Mr-Καλημέρα Ελλάδα Γιώργος Παπαδάκης, η ραδιοφωνική παραγωγός του ΣΚΑΙ Χριστίνα Βίδου και ο Αλέκος Βασιλάκος μόνιμος κάτοικος Μαδαγασκάρης.
Ο κορυφαίος Έλληνας ζαχαροπλάστης, μετά από πέντε χρόνια κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο. Αφορμή γι’ αυτό υπήρξε ένα ταξίδι που έκανε πρόσφατα στη Μαδαγασκάρη, έναν τόπο μαγικό και εύφορο, στον οποίο καλλιεργούνται εκατοντάδες μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα και αρωματικά φυτά. Ανάμεσα σε αυτά η βανίλια και το κακαόδεντρο. Ταξίδεψε από την πρωτεύουσα μέχρι το αποικιακό θέρετρο Ντιέγκο Σουάρεζ στο Βορρά και από τις ανατολικές ακτές μέχρι το παραδεισένιο νησί Νόζι Μπε στα δυτικά, ακολουθώντας τους δρόμους της βανίλιας και της σοκολάτας. Φιλοξενήθηκε σε φυτείες, παρακολούθησε τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας και για δύο εβδομάδες έγινε αγρότης και ρεπόρτερ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο πήρε πάλι ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος. Οι εικόνες του ταξιδιού μετουσιώθηκαν σε συνταγές και γεύσεις. Ο ίδιος δηλώνει: «Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο έγινε η γενεσιουργός ιδέα για αυτό το βιβλίο το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα».
Στις 192 σελίδες του, περιλαμβάνει 68 συνταγές με σοκολάτα και βανίλια φωτογραφημένες ατμοσφαιρικά από τον Άλκη Καλούδη με food styling του Στέλιου Παρλιάρου. Το βιβλίο διανθίζεται με κείμενα για τη Μαδασκάρη και φυσικά με τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε ο Στέλιος στο ταξίδι του.

Παρλιάρος

Η Δάφνη Ζουμπουλάκη.

Παρλιάρος

Οι Deux Hommes.

Παρλιάρος

Με την Ολυμπία Κρασαγάκη.

Παρλιάρος

Ο Γιάννης Λύτρας.

Παρλιάρος

O Στέλιος Παρλιάρος υπογράφει το βιβλίο του.

Παρλιάρος

Ένα τραπέζι γεμάτο Βανίλια – Σοκολάτα.

 

 

 

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close