Ο Φίλιππος Παπασπύρου, Chef- Le Cordon Bleu, της εταιρίας Papaspirou προτείνει μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια και μας την παρουσιάζει στο Mr-Green:
Κουλουράκια σμυρνέικα
Υλικά:
350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
190 γρ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
Κρόκος αυγού για το άλλειμα
Εκτέλεση
Στο μίξερ με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και όταν ομοιογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Όταν σχηματιστεί μία σφιχτή και εύπλαστη ζύμη, πλάθουμε τα κουλουράκια σε πλεξούδες, τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά.