H “ετικέτα” Κυρ-Γιάννη γιορτάζει τα 20 χρόνια της Σαμαρόπετρας με νέα ταυτότητα!
Με το ξεκίνημα του 2018 το Κτήμα Κυρ-Γιάννη γιορτάζει την 20η επέτειο της Σαμαρόπετρας με νέα μονοποικιλιακή σύνθεση 100% Sauvignon Blanc, τονίζοντας τη φρεσκάδα στη μύτη, το τραγανό στόμα και τη ισορροπημένη επίγευση και με νέα εμφάνιση, που τονίζει την κομψότητα και την απλότητα, που όλοι αγαπήσαμε!
Η Σαμαρόπετρα είναι μία από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές ετικέτες της Κυρ-Γιάννη. Λανσαρίστηκε το 1999, και υπήρξε η πρώτη λευκή ετικέτα της Κυρ-Γιάννη. Μέσα σε 20 χρόνια, η Σαμαρόπετρα κέρδισε πολλούς φίλους του κρασιού και πολλά βραβεία.
Η Σαμαρόπετρα, ταυτίζεται με τον ίσως ωραιότερο αμπελώνα της Κυρ-Γιάννη στο Αμύνταιο της Φλώρινας, την πιο κρύα αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας. Εκτείνεται σε ένα λόφο με θέα σε δύο από τις λίμνες της περιοχής, στα ανατολικά στη Βεγορίτιδα, στα δυτικά στην Πετρών. Την ιστορία της σηματοδοτούν δύο πρωτιές για τα αδέλφια της οικογένειας Μπουτάρη. Είναι ο πρώτος αμπελώνας που φύτεψε ο Μιχάλης Μπουτάρης και το πρώτο κρασί που βάφτισε ο Στέλλιος. Χάρη στο μεγάλο υψόμετρο (600μ.), τα φτωχά αμμώδη εδάφη της περιοχής και το μικροκλίμα που δημιουργεί η ύπαρξη τεσσάρων λιμνών, η λευκή ποικιλία Sauvignon Blanc βρίσκει εδώ μία από τις καλύτερες εκφράσεις της με σπάνια αρωματική ένταση και γενναιόδωρη γεύση.
Για να τιμήσει την πορεία του κρασιού και την αρχή μιας νέας εποχής, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη λανσάρει με τη σοδειά του 2017 μια νέα, μονοποικιλιακή Σαμαρόπετρα από 100% Sauvignon Blanc με ανανεωμένη ετικέτα. «Και οι καλύτερες σχέσεις θέλουν φρεσκάρισμα» σημειώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης, οινοποιός. «Η Σαμαρόπετρα είναι η πρώτη μας λευκή ετικέτα στην Κυρ-Γιάννη με φανατικούς φίλους παντού! Η ανανέωση θέλει να τονίσει την προέλευση, την κομψότητα και την ποιότητα του κρασιού. Πιστεύω ότι η νέα ετικέτα και ποικιλιακή σύνθεση θα ευχαριστήσει τους παλιούς φίλους της Σαμαρόπετρας – και θα προσκαλέσει πολλούς καινούργιους!»
*** Ένα αρωματικό και φρουτώδες Sauvignon Blanc, πίνεται σαν απεριτίφ ή συνοδεύει τέλεια πιάτα με λαχανικά, θαλασσινά, ψάρια, ή λευκά κρέατα και μεσογειακούς μεζέδες.