O master chef Λάμπρος Βακιάρος μοιράζεται με το Mr-Green μια αγαπημένη του συνταγή: Πρωτεϊνούχο Poridge Σοκολάτας με Goji Berry, συνδυάζοντας γλυκό με πρωτεΐνη και σούπερ τροφές. Ο Λάμπρος είναι ιδρυτής του food site, whyistayhungry.com και εμφανίζεται στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη, Στη φωλιά των Κου-Κου.
Δείτε εδώ την συνταγή και δοκιμάστε να την κάνετε και εσείς:
Υλικά για 2 μερίδες – χρόνος προετοιμασίας: 10′
- 100 γρ./(1 κούπα) βρώμη
- 150 γρ./(4 αυγά) ασπράδια αυγού
- 600 γρ./( 2+1/2 κούπες) γάλα
- 50 γρ./(1 κτς ) μέλι
- 50 γρ./(1/4 κούπας) καρύδια
- 3 γρ./(1 κτγ) κακάο
- 30 γρ./(3 κτς) αποξηραμένα cranberries
- 20 γρ./( 1 κτς) σοκολάτα κουβερτούρα
- 20 γρ./( 1κτς) goji berry
Εκτέλεση:
1. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
2. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10′ ανακατεύοντας συνέχεια ή έως ότου πήξει και μαγειρευτεί το ασπράδι. (*πολύ σημαντικό είναι να προσέξουμε να μην μας ‘πιάσει’ στον πάτο της κατσαρόλας καθώς το ασπράδι με το γάλα ενδέχεται να μας κολλήσει αν δεν είμαστε προσεκτικοί)
3. Σερβίρουμε αμέσως!