Με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής, ο Mr-Green σας παραθέτει την συνταγή του Γιώργου Τσούλη για σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι. Για περισσότερες νηστίσιμες -και όχι μόνο- συνταγές επισκεφθείτε το site του καταξιωμένου chef, giorgostsoulis.com.
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ
Για το χαλβά:
380 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
250 ml ηλιέλαιο
50 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
Για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 lt νερό
Για το σερβίρισμα:
Ξύσμα πορτοκαλιού
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς ο χαλβάς για να τον ξεφορμάρουμε.