Το Hermanos του Νίκου Τριανταφύλλου είναι ένα από τα τέσσερα cocktails που πέρασαν στο τελικό της Bacardi Legacy Global Cocktail competition, ενός παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό για bartenders που διοργανώθηκε για τέταρτη φορά στην Ελλάδα.
O Νίκος είναι ένας ευφάνταστος bartender, που κάνει απίθανα ποτά και τον συναντάτε στο κορυφαίο Noel, στην οδό Κολοκοτρώνη 59Β, στο κέντρο.
Η πρωτοτυπία αυτού του διαγωνισμού είναι πως στο διάστημα μεταξύ προημιτελικών και τελικών οι φιναλίστ οφείλουν να προωθήσουν το ποτό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Mr-Green που γνωρίζει πόσο αγαπάτε τα καλά cocktails, σάς παρουσιάζει το Hermanos cocktail! Ένας από τους φιναλίστ για τον Ελληνικό Τελικό που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη στις 28 Φεβρουαρίου, είναι ο Νίκος, λοιπόν, με το δικό του ποτό και διεκδικεί τη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.
“Το ποτό αντιπροσωπεύει 2 ιστορίες 2 οικογενειών ,2 κληρονομιές 2 διαφορετικά όνειρα σε ένα ποτό. Διαβάζοντας λοιπόν την ιστορία της οικογένειας bacardi, μου δημιουργήθηκε η ιδέα να φτιάξω ένα ποτό που να αντιπροσωπεύει στιγμές που μια οικογένεια περνάει στο πέρασμα του χρόνου, κάποιες από αυτές χαρούμενες και κάποιες άλλες σκληρές και δύσκολες.
Όσο πιο δυνατοί είναι οι δεσμοί μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, και κυρίως, μεταξύ των αδερφών, τόσο πιο παραγωγικά και ελπιδοφόρα θα είναι τα αποτελέσματα του εγχειρήματος την υλοποίησης του οράματος τους. Και στην δική μου οικογένεια, σε μια δύσκολη στιγμή, όπου όλα ήταν μαύρα και σαν σε αδιέξοδο, η αδελφή μου ήταν εκείνη που άνοιξε την πόρτα για να μπει φως, και ακριβώς για αυτό τον λόγο, το ποτό μου είναι αφιερωμένο σε εκείνη” θα πει ο εξαιρετικός bartender.
Συνταγη:
40ml bacardi 8 anos
20ml bacardi carta blanca
10 ml Pedro Ximenez sherry
10 ml Red sweet vermouth
1 dash angostura aromatic Bob’s vanilla Fee Brothers cherry bitters mix
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με αναδευτήρα τα υλικά σε mixing glass και μετά ρίχνουμε το διάλυμμα σε double old fashioned ποτήρι προσθέτοντας ένα καθαρό και διαυγές κομμάτι πάγου. Σερβίρουμε με γαρνιτούρα ένα peel πορτοκαλιού και ένα κεράσι amarena fabri.