Μάριος Γλύκας

Ο καταξιωμένος chef μας δίνει μια πρωτότυπη και εύκολη ιταλική συνταγή για pasta!

05/05/2015
Γλύκας

Έχει μαγειρέψει για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (στην τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα), τον Μελ Γκίμπσον αλλά και την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Μαζί με άλλα 15 μέλη – καταξιωμένους chefs ανήκει στην Ολυμπιακή Ομάδα Γαστρονομίας, εκπροσωπώντας την χώρα μας και το Chef Club Αθήνας σε όλο τον κόσμο. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef μοιράζεται με τον Mr-Green μια αγαπημένη του ιταλική συνταγή: Το pasta calamarata merluzzo al spinacio είναι μια ξεχωριστή αλλα άκρως εντυπωσιακή συνταγή με μπακαλιάρο και σπανάκι που παντρεύουν την επίγεια γεύση τον ζυμαρικών calamarata!

Υλικά
50 γρ. σταφίδα
50 γρ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. καθαρισμένο σπανάκι (φύλλα)
330 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο
110 γρ. mascarpone τυρί
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το κουκουνάρι, την σταφίδα και τσιγαρίζουμε για 2′. Κατόπιν αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπακαλιάρο και τσιγαρίζουμε για 4′  ακόμα. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί της αρεσκείας μας και προσθέτουμε τα φύλλα απο το σπανάκι. Το αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το mascarpone, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα μια ομοιόμορφη μάζα. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε νερό με φλούδες από λεμόνι και μπόλικο αλάτι.Όταν ξεκινήσει και βράζει το νερό, προσθέτουμε για 8′ τα ζυμαρικά calamarata.Τέλος, παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε όρθια τα ζυμαρικά και τα γεμίζουμε με την γέμιση που φτιάξαμε, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τα β’αζουμε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Γλύκας

Ο Μάριος Γλύκας.

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close