Με τον Κωνσταντίνο Φραντζή κάναμε βόλτα την περασμένη Κυριακή στην πιο hot περιοχή του Κέντρου, την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Κάτσαμε για φαγητό και cocktails στο Rock & Balls, το οποίο, εδώ και περίπου ένα χρόνο που άνοιξε, έχει γίνει ένα από τα πιο in εστιατόρια της περιοχής! Αργότερα, στην παρέα προστέθηκε και ο Γεράσιμος Φρόνιμος, ο οποίος έβγαλε και αυτές τις τρομερές φωτογραφίες που βλέπετε (εννοείται πως ζήτησα και συνταγές φαγητών και ποτών για εσάς). Τον Κωνσταντίνο τον γνωρίσαμε μέσα από το Greek Idol, ενώ παράλληλα εργαζόταν και ως μοντέλο (κάποιοι τον θυμούνται από την διαφήμιση του ΟΠΑΠ Σκρατς). Μεγάλη του αγάπη η μουσική, δηλώνει τραγουδιστής και έχοντας ήδη βγάλει 3 singles, τώρα ετοιμάζεται για το μεγάλο του δισκογραφικό βήμα με την Panik Records, με την οποία θα κυκλοφορήσει το νέο του τραγούδι (μου το τραγούδησε και είναι τόσο φρέσκο και τόσο δυναμικό). Και τέλη του καλοκαιριού, έρχεται και με αιφνιδιάζει με μια ακόμη είδηση: θα παίξει, μου λέει, σε σίριαλ! Και όντως, είναι ένα από τα καυτά αγόρια του Μάνα Χ Ουρανού με την Μαρία Σολωμού, όπου υποδύεται το αντικείμενο του πόθου της κόρης της κεντρικής ηρωίδας, της Νατάσας Εξηνταβελώνη. Πολλές φίλες μου έχουν πάθει crush με τον Κωνσταντίνο, του το λέω και γελάει όπως γελάει πάντα, ντροπαλά και σεμνά…Τοξότης με τοξότη, θέλει να δοκιμάζει νέες εμπειρίες (“ομολογώ πως η συμμετοχή μου στο σίριαλ με κάνει πολύ χαρούμενο”), μένει στην Νέα Σμύρνη, έχει εμμονή με το ποδήλατο, καπνίζει, αλλά θα το κόψει, ενώ παρά τις ώρες που περνάει στο γυμναστήριο, τρώει κανονικά τα λαχταριστά burgers που έχουμε παραγγείλει. “Εννοείται πως δεν αφήνω το τραγούδι με τίποτα, αλλά η τηλεόραση είναι κάτι που επίσης λατρεύω και μπορώ να το κάνω παράλληλα” λεει ο 25χρονος τραγουδιστής.
Burger με paprika beef meatballs, ταρτάρ σως και machengo
Εύκολη Εκτέλεση: Ζημώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 16’ στους 180.
Υλικά για Κεφτεδάκια πάπρικα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
5γρ. σκόρδο
5γρ. αλάτι
2γρ. πιπέρι
18γρ. πάπρικα
60γρ. πράσο
60γρ. κρεμμύδι
1 αυγό
3γρ. θυμάρι
3γρ. εστραγκόν
7γρ. μαιντάνο
Για Ταρτάρ
1 κιλό μαγιονέζα
120γρ. κρεμμύδι
6γρ. σκόρο
80γρ. κάπαρη
100γρ. αγγουράκι τουρσί
80γρ. μαιντανό
15γρ. αλάτι
3γρ. πιπέρι
10γρ. εστραγκόν
15ml χυμό λεμόνι
Πανσέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, πυρέ γλυκοπατάτας και μανιτάρια σιμέτσι
Υλικά:
Για την Γλυκοπατάτα
1κιλό πατάτες
60γρ. βούτυρο
8γρ. αλάτι
2γρ. πιπέρι
Κρεμμυδάκια
300γρ. κρεμμυδάκια
250γρ. port
250γρ. νερό
120γρ. ζάχαρη
Για την πανσέτα
1κιλό πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
10γρ. θυμάρι
6γρ. εστραγκόν
2τμχ. σκόρδο
100γρ. πράσο
100γρ. κρεμμύδι
3 λίτρα ζωμό
Για τα μανιτάρια
60γρ. μανιτάρια
20γρ. βούτυρο
5γρ. θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν στους 180. Ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε στο blender. Σ ένα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το υγρό σιρόπι. Βάζουμε την πανσέτα σ ένα ταψί με όλα τα υλικά και ψήνουμε στον φούρνο στους 115 για 7 ώρες. Σ’ ένα ζεστό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε.
50 shades of Earl Grey (Το αγαπημένο μου!)
Χτυπάμε στο shaker 2κουμ κουατ μαζί με:
50ml Bacardi Oak Heart
20ml φρέσκο χυμό λεμόνι
20ml passion fruit πουρέ
25ml earl grey syrup
2 σταγόνες Αngostura bitter
Γαρνίρουμε με κουμ κουατ. Το ποτό είναι έτοιμο!
24
Ανακατεύουμε 50ml beefeater 24, 10ml σιρόπι τζίντζερ και 2 σταγόνες levanter bitters. Γεμίζουμε με Mediterranean fever tree tonic water και γαρνίρουμε με φέτες αγγούρι.