Ηλίας Κρασσάς & Βίκυ Καγιά

Δοκίμασαν πρώτοι το 4ο είδος σοκολάτας!

22/10/2018
Καγιά

Με μια λαμπερή βραδιά, η Αθήνα υποδέχθηκε τη Ruby RB1, την πιο απίθανη σοκολατένια ανακάλυψη των τελευταίων 80 χρόνων, από την Callebaut. Chefs, γευσιγνώστες, social media influencers καθώς και επώνυμοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πρώτοι μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στην παρουσίαση της Ruby RB1 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στο flagship store του Fresh  στη Λεωφόρο Συγγρού 96 –  εκεί ήταν φυσικά ο ιδιοκτήτης των Fresh, Ηλίας Κρασσάς με την σύζυγό του, Βίκυ Καγιά.

Κρασσάς
Με έμπνευση το χρώμα και τη μοναδική, φρουτώδη γεύση της Ruby RB1, ο executive pastry chef Νεκτάριος Βουρίκης και ο chef του Fresh, Μιχάλης Μερζένης σε συνεργασία με τον Krsto Radovic, ambassador chef της Callebaut, ετοίμασαν ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας στους καλεσμένους έντονες γευστικές απολαύσεις. Ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων, εντυπωσιακές γλυκές και αλμυρές δημιουργίες και pairings με ροζέ Σαμπάνια και κόκκινο Μοσχάτο, ήταν μερικές μόνο από τις γευστικές εκπλήξεις που περιλάμβανε η βραδιά. Παράλληλα, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να «μυηθούν» στον κόσμο της Ruby RB1 μέσα από το pop-up Μουσείο Σοκολάτας, με εκθέματα από τη διαδρομή του κακάο από τους ιθαγενείς λαούς της Κεντρικής Αμερικής έως σήμερα.

 

Τανιμανίδης

Ο Σάκης Τανιμανίδης με την σύζυγό του, Χριστίνα Μπόμπα.

 

Γεωργιάδης

Ο Νίκος Γεωργιάδης και η Κέλλυ Καλτσή που τραγούδησε στην εκδήλωση.

 

Η Ruby αποτελεί το 4ο είδος σοκολάτας μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή. Το λαμπερό χρώμα της και η φρέσκια, γλυκόξινη γεύση της χαρίζουν μια έντονα φρουτώδη αίσθηση σε όσους τη δοκιμάζουν, προσφέροντας παράλληλα μια μοναδική γευστική εμπειρία που μαγεύει τις αισθήσεις. Μια εμπειρία που θα λατρέψουν οι millennials, που επιθυμούν να ισορροπούν το υγιεινό lifestyle με τις έντονες απολαύσεις. Χωρίς προσθήκη γλυκαντικών ή χρωστικών ουσιών η Ruby RB1 είναι το φυσικό αποτέλεσμα προσεκτικής συλλογής και εξειδικευμένης επεξεργασίας των κόκκων Ruby. Ένα ακόμα καταπληκτικό χαρακτηριστικό της Ruby είναι το πόσο ταιριάζει με συστατικά όπως η ροζέ Σαμπάνια, το foie gras, το blue cheese και άλλα αλμυρά στοιχεία. Μετά από 10 χρόνια έρευνας η Callebaut® δημιούργησε την πρώτη σοκολάτα Ruby που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των artisans της σοκολάτας αλλά και των σεφ, χαρίζοντάς τους ένα νέο πεδίο δημιουργικότητας και ένα νέο τρόπο για να εκφράσουν την μαεστρία και την δεξιοτεχνία τους. Ογδόντα χρόνια μετά την εισαγωγή της λευκής σοκολάτας, η Ruby αποτελεί μια απίθανη ανακάλυψη -αποτέλεσμα της δουλειάς των παγκοσμίων κέντρων Έρευνας και Ανάπτυξης της Barry Callebaut που βρίσκονται στο Βέλγιο και στη Γαλλία και του Jacobs University με έδρα τη Βρέμη της Γερμανίας. Χρειάστηκαν περισσότερα από 175 χρόνια εμπειρίας στην εξεύρεση προμηθειών και στις διαδικασίες παραγωγής, ώστε να αναγνωριστούν οι κόκκοι Ruby αλλά και ο καλύτερος τρόπος επεξεργασίας τους κατά τη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας. 

Γκότσης

Ο Ηλίας Γκότσης, ο Νικόλας Αγόρου και ο Γιώργος Καβακάκης.

 

Τσουρός

Ο Κώστας Τσουρός και ο Άρης Καβατζίκης.

 

Ντάβλας

Ο Γιώργος Ντάβλας και ο Τάκης Ζαχαράτος.

 

Κουδουνάρης

Ο Στέλιος Καφαντάρης, ο Περικλής Κονδυλάτος, ο Βασίλης Ζούλιας και ο Στέλιος Κουδουνάρης.

 

Φωτογραφίες: Studio Panoulis, Papadakispress

 

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close