Την περασμένη εβδομάδα έγινε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου μαγειρικής του σεφ Γιώργου Παπαγιάννη, με τίτλο “Παραδοσιακές Συνταγές με τις οποίες Μεγάλωσα”.
Με αφορμή του βιβλίου συνταγών του, ο γνωστός σεφ χαρίζει στο Mr-Green την συνταγή για
ΣΝΙΤΣΕΛ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ
Υλικά:
5 σνίτσελ
3 αυγά
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι ,πιπέρι
5 σνίτσελ
3 αυγά
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι ,πιπέρι
Υλικά (πουρέ καρότου)
4 καρότα καθαρισμένα και βρασμένα
2 πατάτες μέτριες
½ φλ. τσ ελαιόλαδο
Μισό κ.γλ. κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι (το χυμό του)
Αλάτι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
4 καρότα καθαρισμένα και βρασμένα
2 πατάτες μέτριες
½ φλ. τσ ελαιόλαδο
Μισό κ.γλ. κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι (το χυμό του)
Αλάτι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Απλώνουμε τα σνίτσελ και τα αλατο-πιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο, στη συνέχεια σε ένα πιάτο το αλεύρι, και απλώνουμε την φρυγανιά σε ένα δίσκο. Αλευρώνουμε τα σνίτσελ, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βουτάμε στο αυγό. Τα βάζουμε ένα –ένα στη φρυγανιά και τα χτυπάμε με το χέρι να καθίσει καλά η φρυγανιά πάνω τους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι τόσο ώστε να καλύπτει μέχρι τη μέση το σνίτσελ, τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού τηγανίσουμε τα πρώτα σνίτσελ χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να μην αρπάξουν τα επόμενα.
Απλώνουμε τα σνίτσελ και τα αλατο-πιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο, στη συνέχεια σε ένα πιάτο το αλεύρι, και απλώνουμε την φρυγανιά σε ένα δίσκο. Αλευρώνουμε τα σνίτσελ, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βουτάμε στο αυγό. Τα βάζουμε ένα –ένα στη φρυγανιά και τα χτυπάμε με το χέρι να καθίσει καλά η φρυγανιά πάνω τους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι τόσο ώστε να καλύπτει μέχρι τη μέση το σνίτσελ, τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού τηγανίσουμε τα πρώτα σνίτσελ χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να μην αρπάξουν τα επόμενα.
Εκτέλεση (πουρές καρότου)
Βράζουμε τα καρότα και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία ομοιόμορφη κρέμα. Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.