Δες τώρα

Ταξίδι στα Κύθηρα

Ψωμολαδέα

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στα Κύθηρα ανακάλυψα ένα υπέροχο εστιατόριο, τη Ψωμολαδέα Ο.Ε. στον Αβλέμονα, ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια του νησιού. Εκεί έφαγα εξαιρετικά, εξού και ξαναπήγα στο ίδιο εστιατόριο μετά από δυο μέρες.
Η ιδέα για το εστιατόριο ήρθε στο μυαλό του Ανδρέα και της Ελίνας όταν θέλησαν να παρουσιάσουν ακριβώς αυτό το διαφορετικό πρόσωπο που έχει το συγκεκριμένο χωριό, έναντι όλου του νησιού. Οραματίστηκαν και υλοποίησαν κάτι που δεν υπήρχε ως τότε. Το εστιατόριο στήθηκε σ ένα παλιό κτίριο με θέα προς το καστράκι που Αβλέμονα και στο πίσω μέρος διαμορφώθηκε η ευρύχωρη δροσερή αυλή με τον κήπο διακοσμημένα με λουλούδια και παλιά αντικείμενα της τοπικής ζωής. Το μενού βασίστηκε στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και ο σεφ Νίκος Συκαράς δημιούργησε μαζί τους ένα πλούσιο κατάλογο από ορεκτικά ζεστά και κρύα, σαλάτες δροσερές και ευφάνταστες, κύρια πιάτα για κάθε προτίμηση και γλυκά που κλείνουν απολαυστικά το γεύμα. Ο κατάλογος των κρασιών είναι απόλυτα ελληνικός και τα κρασιά Μονεμβασιάς κυριαρχούν επάξια.
Το όνομα Ψωμολαδέα προέρχεται από την τοπική σαλάτα των Κυθήρων που έχει βασικό συστατικό τα αφράτα λαδοπαξίμαδα και κρατά τη πρώτη θέση στη λίστα με τις δέκα διαφορετικές σαλάτες. Επιπλέον ο σεφ κρατά κρυφά χαρτιά και εκπλήξεις στα πιάτα ημέρας και εμφανίζει ιδέες που περιμένουν με ανυπομονησία οι τακτικοί πελάτες του εστιατορίου.

Ψωμολαδέα

Ψωμολαδέα

Ψωμολαδέα

 

Ψωμολαδέα

Ψωμολαδέα

Ψωμολαδέα
Και η τέλεια λεμονόπιτα.

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο