Δες τώρα

Συνταγή για Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοίμασε σπιτική, παραδοσιακή μαγειρίτσα και εδώ θα δείτε την συνταγή για να την απολαύσετε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Προμηθευτείτε τα υλικά και φτιάξτε μια μαγειρίτσα που θα ευχαριστηθείτε!

ΥΛΙΚΑ για μερίδες 4-6, χρόνος προετοιμασίας 40′, εκτέλεση 1 ώρα – βαθμός δυσκολίας 1/5
1 κιλό αρνίσια συκωταριά
500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. ρύζι, γλασέ
100 ml κρέμα γάλακτος Νουνού πλήρης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο + extra για το σερβίρισμα
1+½ lt ζωμό βοδινού
50 ml ελαιόλαδο
3 κρόκους αυγού
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, μόλις βράσει ρίχνουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
2 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι,τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
3 Μεταφέρουμε τη συκωταριά, η οποία έχει κρυώσει, στο ξύλο κοπής και με ένα ίσιο μαχαιράκι την ψιλοκόβουμε. Μόλις την ψιλοκόψουμε ανακατεύουμε τα λαχανικά μας με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια συκωταριάς, μαγειρεύουμε τα υλικά μας για 2 περίπου λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
4 Αφού τα σοτάρουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό βοδινού και τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, ρίχνοντας το ρύζι και τον άνηθο 10-20 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού. Αφού μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5 Εκτέλεση για το αυγολέμονο: Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους μαζί με τη κρέμα γάλακτος Νουνού πλήρης σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.
6 Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε τη μαγειρίτσα στη σουπιέρα πασπαλίζοντας με άνηθο ψιλοκομμένο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

#tsoulotip: Μπορείτε την ίδια συνταγή να κάνετε και με συκωτάκια κοτόπουλου.

 

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο