Δες τώρα

Στο Vezene

Δύο μοναδικά δείπνα που συμπυκνώνουν την γαστρονομική κουλτούρα και την αναζήτηση της τελειότητας που επιδιώκει σταθερά ο Άρης Βεζενές. Το 2023 θα ολοκληρωθεί με μια φαντασμαγορικά, αλλά και ουσιαστικά εορταστική πρόταση στα μενού της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για το εστιατόριο Vezene που έχει ανοίξει δρόμους στην προσέγγιση του ελληνικού μπιστρό, που έχει δημιουργήσει τάσεις που εμπνέουν και πιάτα που λατρεύονται, ένα εορταστικό τραπέζι μοιάζει με την αφήγηση μιας ιστορίας. Τα δύο γιορτινά μενού είναι συνθέσεις επιλεγμένων πρώτων υλών σε συνδυασμούς που έχουν το ύφος, την εικόνα και την λάμψη των ημερών.

Πρόκειται για δύο μενού επτά σταδίων: Ένα για την παραμονή των Χριστουγέννων και ένα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Καθένα τους αντανακλά το πάθος, το συναίσθημα, την γενναιοδωρία και τις τεχνικές της κουζίνας του Vezene.

Μέσα στην σάλα με τον ζεστό φωτισμό που παίζει με τον όμορφο, γιορτινό διάκοσμο, το arte de la table και η διακριτική εξυπηρέτηση ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Δείπνο Παραμονή Χριστουγέννων 2 0 2 3
M E N U
Χ Α Β Ι Α Ρ Ι  O S S E T R A
Ταρτάρ ψαριού, λεμόνι, μάραθος
Φ Ο Υ Α  Γ Κ Ρ Α  Π Α Ρ Φ Ε
Τραγανή πέτσα κοτόπουλου, κρέμα κυδώνι, καραμελωμένο πεκάν
Κ Α Ρ Α Β Ι Δ Ε Σ  &  Ο Σ Τ Ρ Α Κ Α
Ζωμός πεσκανδρίτσας, φοντάν πατάτας, μάραθος
Σ Α Λ Α Τ Α  F A R A O N A
Φραγκόκοτα, καρδιές μαρουλιού, cecina Wagyu, Σαν Μιχάλη
Κ Α Λ Κ Α Ν Ι  &  Ρ Ι Ζ Ο Τ Ο
Τραγανό πράσο, κονφί λεμόνι, σπαράγγια, αυγοτάραχο Τρικαλινός
Β Ο Δ Ι Ν Ο  P E T I T  F I L L E T
Πατάτα Royal, λευκή τρούφα, pepper steak sauce
Λ Ε Υ Κ Η  Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Α
Κρεμέ κολοκύθα, πραλίνα ηλιόσπορου, κανέλα
M I G N A R D I S E  Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Ω Ν
Τιμή: 120 ευρώ
Δείπνο Παραμονής Πρωτοχρονιάς 2 0 2 3
M E N U
Κ Ρ Ο Κ Ε Τ Α  Μ Ο Σ Χ Α Ρ Ι
Κρέμα σαλότ, τυρί Comté, ριζότο
Γ Α Μ Π Α Ρ Η  Τ Α Ρ Τ Α Ρ
Ξύδι ρυζιού, τομάτα, κρίταμο, ταρτλέτ
Ε Λ Α Φ Ι  Τ Α Ρ Τ Α Ρ
Αυγό ορτυκιού, πίκλα παντζαριού, λευκή τρούφα
Μ Π Ο Υ Ρ Α Τ Α  &  Π Α Σ Τ Ε Λ Ι
Καπονάτα, παστέλι κολοκυθόσπορου, νεροκάρδαμο, ξύδι σαμπάνιας
C A V I A R  P A S T A
Χαβιάρι Ossetra, fettucce, ξύσμα λεμονιού
C H A T E A U B R I A N D
Κανθαρέλες ραγού, κρέμα σαλότ, sauce πόρτο, λευκή τρούφα
Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Α
Κρεμέ κάστανο, μέλι βανίλια, παγωτό gluhwein
M I G N A R D I S E  Π Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ
Τιμή: 150 ευρώ

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο