Δες τώρα

Στο 42 στην Κολοκοτρώνη

Η νέα χρονιά βρήκε το cocktail bar 42 ανανεωμένο, και πιο νόστιμο! Παράλληλα με τις προετοιμασίες για το νέο cocktail menu, ο ιδιοκτήτης και bar manager, Χρήστος Χουσέας, βρέθηκε να δοκιμάζει burger και pancakes, να πειραματίζεται με την τέλεια υφή των ramen και να λανσάρει το νέο μενού του 42 με ένα baobun στο χέρι. Το νέο food menu του 42  δημιουργήθηκε με γνώμονα τους πελάτες του. Έτσι, όλοι μπορούν να επισκεφθούν το bar από τις 9 το πρωί για να απολαύσουν καφέ και αρκετές επιλογές σε πρωινό: Breakfast bowl με γιαούρτι, σπιτικό granola, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, breakfast sandwich με καλοψημένο μπέικον, λιωμένο τυρί cheddar και ένα τηγανητό αυγό πάνω σε σπιτικό biscuitbun, ή τα αγαπημένα όλων pancakes με maple syrup και πραλίνα ή με το  “πειραγμένο” blueberry syrup.

Ο non smoking χώρος του 42 είναι ιδανικός για ένα γρήγορο lunch break με ένα ελαφρύ bagel με σολομό και lime cream cheese ή μια σαλάτα, όπως η vegetarian quinoa salad με σωταρισμένο σπανάκι, μανιτάρια, αβοκάντο και αυγό ποσέ.

sandwich
The chicken sandwich.

Για τους πιο πεινασμένους δεν λείπουν και επιλογές από 2 burgers, μεταξύ των οποίων και το classic burger με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί cheddar, πίκλες, σπιτικό κρεμμύδι τουρσί και την δική τους σως (από τα ήδη αγαπημένα του καταλόγου, ξεχωρίζει το Fried Chicken sandwich με στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο σε ξινόγαλα και μυρωδικά, παναρισμένο και τηγανητό πάνω σε σπιτικό biscuitbun με spicy srirachamayo και coleslaw).


Μια ιδιαίτερη επιλογή με έντονο άρωμα Νέας Υόρκης, είναι το 42 PorkΒellyRamen. Σπιτικός ζωμός κοτόπουλο μαζί με dashi, ένα “τσάι” από φύκια, μανιτάρια shiitake και αποξηραμένο bonitotuna, σερβιρισμένο με noodles, μανιτάρια shiitake και σιγομαγειρεμένο porkbelly και αυγό.

 

42

 

Ο κατάλογος της Μαριάννας Μπόικου είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ως αντιπροσωπευτικός κάποιας συγκεκριμένης κουζίνας, αλλά είναι σίγουρα επηρεασμένος από την εμπειρία της στη Νέα Υόρκη, όπου εκπαιδεύτηκε και δούλεψε τα τελευταία δυο χρόνια. Εκεί, σε ένα bar, ο κατάλογος φαγητού είναι εξίσου προσεγμένος με αυτόν των cocktail, κάτι που πλέον εφαρμόζεται και στο 42.

 

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Lazy Duck

Στη πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο ιστορικό κτίριο που στέγαζε το Tailor’s House άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το Lazy Duck, έτοιμο να μας μυήσει στον δικό του χαλαρό τρόπο ζωής. Με την προτροπή “duck around and find out”, η πάπια μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τους δικούς της σαφείς κανόνες περί living. 

διαβάστε το άρθρο