Δες τώρα

Σμυρνέικα κουλουράκια

Ο Φίλιππος Παπασπύρου, Chef- Le Cordon Bleu, της εταιρίας Papaspirou προτείνει μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια και μας την παρουσιάζει στο Mr-Green:

Κουλουράκια σμυρνέικα
Υλικά:

350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
190 γρ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
Κρόκος αυγού για το άλλειμα

Εκτέλεση
Στο μίξερ με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και όταν ομοιογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Όταν σχηματιστεί μία σφιχτή και εύπλαστη ζύμη, πλάθουμε τα κουλουράκια σε πλεξούδες, τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά.

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο