Δες τώρα

Ρολάκια κιμά γεμιστά με ομελέτα και γραβιέρα

Πολύ σας άρεσε η συνταγή της Ρένας της Φτελιάς την προηγούμενη εβδομάδα, για αυτό της ζήτησα ακόμα μία : μια άλλη εκδοχή του κλασσικού ρολού κιμά στον φούρνο : φτιάχνετε ατομικά ρολάκια γεμιστά με ομελέτα και τα σιγοψήνετε σε αρωματική σάλτσα ντομάτας.

Υλικά για τα ρολάκια κιμά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
500 γραμμάρια ψωμί μουλιασμένο σε νερό και πολύ καλά στυμμένο
2 αυγά
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
300 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε κύβους
6 αυγά
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
Αλάτι και πιπέρι.

Υλικά για τη σάλτσα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
λίγη ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ζυμώνω πολύ καλά τον κιμά, το ψωμί, τα 2 αυγά, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάω τα 6 αυγά και τα βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι, με τις πιπεριές, τη γραβιέρα, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύω όλα μαζί και μόλις γίνουν τα αφήνω να κρυώσουν.
Για να φτιάξω τη σάλτσα, βάζω σε χαμηλή φωτιά το λάδι, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σβήνω τη σάλτσα με το λευκό κρασί.
Ετοιμάζω τα ρολάκια. Παίρνω λίγο από τον κιμά, τον απλώνω στο χέρι μου και προσθέτω μια κουταλιά από την ομελέτα. Πλάθω τον κιμά σε μακρόστενο ρολάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Αφήνω τα ρολάκια να γίνουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν χυλώσουν σβήνω τη φωτιά.
Σερβίρω τα ρολάκια ζεστά, σκέτα ή με τηγανητές πατατούλες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο