Δες τώρα

Ριζότο με Σπαράγγια

O chef Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται με τον Mr-Green μια δική του συνταγή για ριζότο.  Δοκιμάστε την!  Την συνταγή καθώς και πολλές πολλές άλλες, θα τις βρείτε στο site του Άκη,  akispetretzikis.com

Συστατικά για 4 άτομα  (Χρόνος προετοιμασίας:  40′ )
–  1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
–  50 γραμμάρια Βούτυρο
–  1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
–  225 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
–  100 γραμμάρια παρμεζάνα
–  1 ματσάκι σπαράγγια
–  λίγο ελαιόλαδο
–  Αλάτι
–  πολύ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος στη βάση τους που δεν τρώγεται (είναι σαν ξύλο) περίπου 2-3 εκ. και ξεφλουδίζουμε από τη μέση και κάτω με ένα πίλερ (αν είναι πολύ τρυφερά, δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσουμε).

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια να βράσουν για 4 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα σπαράγγια από το ζωμό και κρυώνουμε γρήγορα σε νερό με πάγο. Στεγνώνουμε τα σπαράγγια με λίγο χαρτί και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες αφήνοντας τις κορυφές για τη διακόσμηση.

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία. Ρίχνουμε αρκετό ζωμό (στον οποίο έχουν βράσει τα σπαράγγια και έχει παραπάνω γεύση), ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου σε 18 λεπτά).

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο για 1 λεπτό να «ξεκουραστεί», ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π.- πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες), σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω.

Συμβουλή του Master Chef:  Τα σπαράγγια τρώγονται και ωμά οπότε μην τα παραβράσετε!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο