Δες τώρα

Πάνος Ιωαννίδης

Ιωαννίδης

Ένα μοναδικό γαστρονομικό event, υψηλού επιπέδου, διοργάνωσε η οινοποιία Μπουτάρη το Σάββατο 19 Μαρτίου, στο οινοποιείο της στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης, αποκλειστικά για τους επαγγελματίες του νησιού, «παντρεύοντας» την πλούσια γκάμα κρασιών της, με εξαιρετικά πιάτα υψηλής γαστρονομίας διάσημων σεφ. Οι σεφ Πάνος Ιωαννίδης (Οz37, Ovio, Stellar Gastro Cinema), Φάνης Μαϊκαντής (Chef /Ιδιοκτήτης, Panigyri Festival Food), Γιώργος Παπαδόπουλος (Εxecutive Chef, Miraggio Thermal Spa), Κώστας Αγγελόπουλος (Εxecutive Chef, Caldera Collection) και Γιώργος Δόσπρας (Chef, Lauda Santorini) εμπνευσμένοι από τα κρασιά Boutari, δημιούργησαν ξεχωριστά πιάτα που ανέδειξαν τη δυναμική των κρασιών, τα οποία αναβάθμισαν αντίστοιχα τις γεύσεις της κάθε γαστρονομικής πρότασης.

Ο Στέλιος Καράβας, ο Φάνης Μαϊκαντής, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Δόσπρας και ο Πάνος Ιωαννίδης.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Ιωαννίδης συνδύασε αρμονικά την Καλλίστη Reserve Boutari με τη δημιουργία του: arancini τραχανά με μπέικον, καπνιστό τυρί Μετσόβου και μαρμελάδα ντομάτας. O Φάνης Μαϊκαντής, εμπνευσμένος από το Scalarea Ερυθρό, δημιούργησε ένα  εξαιρετικό μπισκότο φάβας με μοσχαρίσια μάγουλα και βολάκι Άνδρου. O Γιώργος Παπαδόπουλος εμπνεύστηκε από τα αρώματα του κρασιού Λευκό Γράμμα και εντυπωσίασε με το πιάτο του μυλοκόπι κονφι με ζελέ κρασιού, πουρέ πορτοκάλι, πουρέ ροδάκινου, πουρέ λεμόνι και chips τραχανά, ενώ ο Κώστας Αγγελόπουλος πρόσφερε δύο γευστικές δημιουργίες του: ένα πιτάκι με πατέ συκωτάκια, καραμελωμένο κρεμμύδι και πράσινο μήλο, το οποίο συνδυάστηκε υπέροχα με το Μοσχοφίλερο Cuvee Special και τραγανά ρολά Βακαλάου με ταραμοσαλάτα γλυκοπατάτας για το εξαιρετικό Santorini Boutari. Τέλος, ο Γιώργος Δόσπρας ταίριαξε υπέροχα τον Δίανθο με choux λιαστής ντομάτας γεμιστά με χούμους, απάκι και ρόδι.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης, επαγγελματίες του χώρου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πλήρη γκάμα των κρασιών Boutari, που περιλάμβανε νέες σοδειές, νέες εμφανίσεις, αλλά και κλασσικές επιλογές. Η Καλλιόπη Πιπέρη, διευθύντρια του οινοποιείου της Σαντορίνης και διοργανώτρια του επιτυχημένου event, ευχαριστώντας θερμά τους γνωστούς chef για τη συμμετοχή τους, την εξαιρετική συνεργασία και την υψηλή επιπέδου δουλειά τους, επισήμανε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων στην ανάπτυξη όχι μόνο της ελληνικής γαστρονομίας, αλλά και του ελληνικού ποιοτικού οίνου.

Ιωαννίδης
Ο Πάνος Ιωαννίδης και η Καλλιόπη Πιπέρη.

 

 

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο