Δες τώρα

Νίκος Τριανταφύλλου

Τριανταφύλλου

Το Hermanos του Νίκου Τριανταφύλλου είναι ένα από τα τέσσερα cocktails που πέρασαν στο τελικό της Bacardi Legacy Global Cocktail competition, ενός παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό για bartenders που διοργανώθηκε για τέταρτη φορά στην Ελλάδα.

Τριανταφύλλου

O Νίκος είναι ένας ευφάνταστος bartender, που κάνει απίθανα ποτά και τον συναντάτε στο κορυφαίο Noel, στην οδό Κολοκοτρώνη 59Β, στο κέντρο.
Η πρωτοτυπία αυτού του διαγωνισμού είναι πως στο διάστημα μεταξύ προημιτελικών και τελικών οι φιναλίστ οφείλουν να προωθήσουν το ποτό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Mr-Green που γνωρίζει πόσο αγαπάτε τα καλά cocktails, σάς παρουσιάζει το Hermanos cocktail! Ένας από τους φιναλίστ για τον Ελληνικό Τελικό που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη στις 28 Φεβρουαρίου, είναι ο Νίκος, λοιπόν, με το δικό του ποτό και διεκδικεί τη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Τριανταφύλλου

“Το ποτό αντιπροσωπεύει 2 ιστορίες 2 οικογενειών ,2 κληρονομιές 2 διαφορετικά όνειρα σε ένα ποτό. Διαβάζοντας λοιπόν την ιστορία της οικογένειας bacardi, μου δημιουργήθηκε η ιδέα να φτιάξω ένα ποτό που να αντιπροσωπεύει στιγμές που μια οικογένεια περνάει στο πέρασμα του χρόνου, κάποιες από αυτές χαρούμενες και κάποιες άλλες σκληρές και δύσκολες.
Όσο πιο δυνατοί είναι οι δεσμοί μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, και κυρίως, μεταξύ των αδερφών, τόσο πιο παραγωγικά και ελπιδοφόρα θα είναι τα αποτελέσματα του εγχειρήματος την υλοποίησης του οράματος τους. Και στην δική μου οικογένεια, σε μια δύσκολη στιγμή, όπου όλα ήταν μαύρα και σαν σε αδιέξοδο, η αδελφή μου ήταν εκείνη που άνοιξε την πόρτα για να μπει φως, και ακριβώς για αυτό τον λόγο, το ποτό μου είναι αφιερωμένο σε εκείνη” θα πει ο εξαιρετικός bartender.

Συνταγη:
40ml bacardi 8 anos
20ml bacardi carta blanca
10 ml Pedro Ximenez sherry
10 ml Red sweet vermouth
1 dash angostura aromatic Bob’s vanilla Fee Brothers cherry bitters mix

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με αναδευτήρα τα υλικά σε mixing glass και μετά ρίχνουμε το διάλυμμα σε double old fashioned ποτήρι προσθέτοντας ένα καθαρό και διαυγές κομμάτι πάγου. Σερβίρουμε με γαρνιτούρα ένα peel πορτοκαλιού και ένα κεράσι amarena fabri.

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο