Δες τώρα

Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό σε 3 δόσεις. Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Το ριζότο απολαμβάνεται καλύτερα ζεστό.

– See more at: http://www.mamapeinao.gr/rizoto-me-manitaria#sthash.LGrYAU5v.dpuf

Ο Τάσος Αντωνίου από το mamapeinao.gr μας μαθαίνει να κάνουμε μια εύκολη συνταγή ριζότο με μανιτάρια.

ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι μέτριο
1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. λευκό κρασί
120 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 ζωμός κότας Maggi
2 κ.σ. βούτυρο
παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά-σιγά ζεστό τον ζωμό σε 3 δόσεις. Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Το ριζότο απολαμβάνεται καλύτερα ζεστό.

 

 

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο