Δες τώρα

Εστιατόριο Akrovoli

Οι λάτρεις του ψαρέματος χρησιμοποιούν το ακροβόλι, το μολυβένιο βαρίδι, για να οδηγήσουν την πετονιά στον βυθό της θάλασσας. Οι εραστές όμως της εκλεκτής ψαροφαγίας και ωμοφαγίας, γνωρίζουν καλά, ότι στο Akrovoli Restaurant & Oyster Bar, στο αγαπημένο στέκι των Νοτίων προαστείων, θα απολαύσουν πεντανόστιμα μεσογειακά πιάτα που μοσχοβολούν τη φρεσκάδα των ελληνικών θαλασσών.

 

Με λιχουδιές που αλιεύονται από τα νερά της Μάνης, της Λήμνου και της Εύβοιας, η dream team του Akrovoli Restaurant & Oyster Bar, Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής, Παναγιώτης Λιατόπουλος, Μίλτος Γιάννου και Γιάννης Χατζηδάκης, χαράζουν νέους γευστικούς ορίζοντες στους χάρτες των επισκεπτών τους. Τα πιάτα τους, ως αποτύπωση των ιδιαίτερων γνώσεων που κάθε ένας από τους τέσσερις σεφ, καταθέτει στην κουζίνα, ξεχωριστά,  αποθεώνονται από τους «ψαροφαγάδες» που αναζητούν ανατρεπτικές και αληθινά «ιντριγκαδόρικες» γευστικές εμπειρίες. Εδώ ξεδιπλώνονται νέες προτάσεις γεύσης, σχεδόν άγνωστες στο ευρύ κοινό, όπως το γεγονός ότι από το ψάρι είναι δυνατό να φαγωθούν τα πάντα: Από τα λέπια και το κεφάλι έως και τα κόκαλα! Άλλωστε, moto του Akrovoli, είναι τα λόγια του Pablo Picasso, “everything you can imagine is real!”

 

Έτσι, λοιπόν, και αυτόν τον χειμώνα, στο νέο, ανανεωμένο μενού του Akrovoli ξεχωρίζουν οι δημιουργικές πινελιές στα πιάτα, με αύρα πάντα θαλασσινή: Στρείδια γαλλικά σε διαφορετικές απολαυστικές εκτελέσεις όπως, μεταξύ άλλων, με χαβιάρι Beluga και φύλλο χρυσού ή με ponzu, άνηθο και αυγά πέστροφας. Για τους φίλους της γιαπωνέζικης κουζίνας υπάρχει ένας συμπαγής και προσεγμένος κατάλογος σε maki rolls, ενώ φυσικά από το μενού δεν απουσιάζουν οι αυθεντικές μεσογειακές προτάσεις σε pasta, risotto, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Κατόπιν παραγγελίας, η ομάδα του Akrovoli, ετοιμάζει εκλεκτό ψάρι σε κρούστα αλατιού αλλά και ψάρι μαγειρεμένο με 4 διαφορετικούς τρόπους: Σεβίτσε, ταρτάρ, τατάκι και ψητό.

 

 

 

Αχινός με chips.
Αχινός με chips.

 

 

Τα επιδόρπια υπόσχονται το πιο γλυκό κλείσιμο της ημέρας. Μπακλαβάς με κρέμα πικραμύγδαλο και παγωτό καϊμάκι, φοντάν σοκολάτας με παγωτό και crumble αλατισμένης καραμέλας αλλά και «Κναφέ» το γνωστό αραβικό κανταΐφι. Όλα αυτά σε μία γοητευτική και ζεστή σάλα με γλυκό ατμοσφαιρικό φωτισμό και με πρωταγωνιστές το ξύλο και την πέτρα. Διακριτική πλην όμως αισθητή και η πινελιά της θάλασσας, με το σαγηνευτικό τιρκουάζ στο decor να ταξιδεύει τους θαμώνες νοερά σε απέραντους, γαλήνιους, ωκεανούς!

 

To Akrovoli Restaurant & Oyster Bar έχει ρίξει άγκυρα στον αριθμό 14 της Ποσειδώνος στη Βούλα.

 

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο