Δες τώρα

Γιώργος Ευγενειάδης

Ο Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας  Δημόσιας Ειδικής Εκπαίδευσης Γιώργος Ευγενειάδης εμπνέεται από τους μαθητές του το δεύτερο βιβλίο της σειράς (πλέον) «Απλά και Διαφορετικά» που κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις υδροπλάνο.

 

Το βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά» -συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση– είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Απλά και Διαφορετικά», το οποίο αποτυπώνει με διαφορετικό τρόπο 26 συνταγές μαγειρικής. Η λογική των συνταγών είναι το”Comfort Food”. Η πρωτοτυπία του βιβλίου βρίσκεται στο γεγονός ότι παρουσιάζονται βήμα-βήμα με σκίτσα και κείμενο τα υλικά, τα σκεύη και η διαδικασία των συνταγών, καθιστώντας πιο εύκολη την ανάγνωση και κατανόηση κάθε συνταγής.

 

Υλικά με βάση την Μεσογειακή Διατροφή!
Τα υλικά είναι απλά και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι, ενώοι συνταγές βασίζονται στην πυραμίδα της σύγχρονης μεσογειακής διατροφής που απεικονίζεται στο τέλος του βιβλίου.  Για την παρασκευή τους δεν απαιτείται χρήση ζυγαριάς και δοσομετρητών, ώστε όλοι να έχουν κίνητρο να μαγειρέψουν και να φτιάξουν κάτι σπίτι τους.

Έμπνευση μέσα σε μια σχολική τάξη!
Η ιδέα προέκυψε από τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται οι μαθητές του συγγραφέα. Μαθητές με Αναπηρία  (νοητική υστέρηση και αυτισμό) και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες..

Κοινωνικά μηνύματαβάσει των χρωμάτων!
Το βιβλίο είναι έτσι δομημένο ώστε να περνά διάφορα μηνύματα. Για παράδειγμα το κίτρινο χρώμα στο εξώφυλλο συμβολίζει την δράση και θέλει να μας βάλει όλους στην κουζίνα να κάνουμε κάτι! Τα δυο κόκκινα πρόσωπα είναι το σήμα της νοητικής υστέρησης που συμβολίζει ένα άτομο με νοητική υστέρηση και ένα δεύτερο που το βοηθά και το στηρίζει. Η σημασία της οικογενειακής συνάθροισης και του τρόπου ζωής τονίζεται με ιδιαίτερη σημασία στην Διατροφική Πυραμίδα στο τέλος του βιβλίου.

Ενώ είναι ένα βιβλίο γιά την απόλαυση της μαγειρικής από τον καθένα από μας, μπορεί να λειτουργήσει και εκπαιδευτικά αναπτύσσοντας τις δεξιότητες των μαθητών και παρέχοντας πληροφορίες γύρω από τα τρόφιμα και την επιστήμη τους.

 

διαβάστε στη συνέχεια

Food4Thought

Η Μάγκυ Ταμπακάκη επιμελείται το καλύτερο brunch της πόλης, στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!

Φανταστείτε τραπέζια πλούσια στρωμένα, όπου οι οικογένειες και οι φίλοι συναντιούνται για να γελούν και να μοιράζονται τις ιστορίες της εβδομάδας πάνω από πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι. Το μεγαλοπρεπές Pranzo Della Domenica –που ενσαρκώνει την καρδιά και την ψυχή ενός ιταλικού brunch– επιστρέφει στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, […]

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

H Λυκόβρυση στη Γλυφάδα αποτελεί έναν νέο ξεχωριστό προορισμό για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, η οποία αποκτά κυρίαρχη θέση στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη. 

διαβάστε το άρθρο
Food4Thought

The Lemon Tree & Co.

Για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, το The Lemon Tree & Co. -που βρίσκεται στην οδό Αλκυονίδων 4, μέσα στο S South Club της Βούλας- παρουσιάζει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και την Μirette Aly, με επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

διαβάστε το άρθρο