Βελουτέ σούπα με κάστανα και κολοκύθα

O Γιώργος Τσούλης μας δίνει μια χριστουγεννιάτικη συνταγή!

22/12/2018
Βελουτέ

Ο αγαπημένος chef Γιώργος Τσούλης χαρίζει στο Mr-Green μια συνταγή για το γιορτινό τραπέζι: Βελουτέ σούπα με κάστανα και κολοκύθα. Συνταγές του Γιώργου, μπορείτε να δείτε στο προσωπικό του site, www.giorgostsoulis.com

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. Κάστανα,βρασμένα και ξεφλουδισμένα
500 γρ. Κολοκύθα,κομμένη σε κομμάτια 5×5
2 Κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
1 Καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 στικ Σέλερι, χοντροκομμένο
1 Πράσο, μόνο το λευκό μέρος του, χοντροκομμένο
1 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 Φέτες μπέικον, χοντροκομμένες
½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
50 ml. Κρασί, λευκό
1 lt.Νερό
120 ml. Κρέμα γάλακτος ,πλήρης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το σέλερι και το καρότο για δύο λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο, την κολοκύθα, τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
2. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τον κύβο, το μοσχοκάρυδο, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
3. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
4. Αδειάζουμε σε δόσεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια μιας κουτάλας στο multi και το πολτοποιούμε. Κάθε δόση που πολτοποιούμε την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας.
5. Στη συνέχεια για να της δώσουμε βελουτέ υφή, την περνάμε από σίτα μαγειρικής, αδειάζοντας την σε μία σουπιέρα.
6. Σερβίρουμε ζεστή.

* Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

 

 

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close